Cookie- og privatlivspolitik

Bedre billeder med raw-formatet

Det særlige raw-format giver langt flere detaljer og bedre farver end jpeg. Lær at indstille kameraet, og få tips til at gøre dine billeder endnu bedre i Elements, Photoshop og Lightroom.

  • Dato: 14.01.2014

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Når man optager billeder, kan man vælge at lade kameraet foretage al billedbehandling og gemme motivet som en jpeg-fil, eller også kan man gemme de rå oplysninger fra billedchippen som en såkaldt raw-fil. Den indeholder oplysninger om, hvor meget lys hver enkelt pixel på billedchippen har modtaget, og så er det først ved computeren, at du foretager billedebehandlingen.

Det giver meget bedre muligheder for at justere lys, farver og kontrast end på en jpeg-fil, hvor der allerede er blevet justeret på disse parametre. Du kan således trække langt flere nuancer frem i skygger og højlys, og billederne bliver som regel også mere detaljerede. Her kan du se, hvorfor raw er suverænt, og du får tips til kameraindstillinger, der giver dig de bedste muligheder i billedbehandlingen. Vi hjælper dig også igennem alle de vigtige indstillinger i Elements, Photoshop og Lightroom.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev