Cookie- og privatlivspolitik
DxO Optics Pro 6 Standard Edition

DxO Optics Pro 6 Standard Edition

Dette raw-konverteringsprogram skulle byde på støjfjerning i verdensklasse og kan automatisk rette objektivfejl i billederne. Er Lightrooms position ved at være truet? Vi ser nærmere på det.

  • Dato: 29.09.2010

Franske Optics Pro er et rendyrket program til forbedring af fotos. Langt hen ad vejen konkurrerer det med Lightroom, da det indeholder en raw-konverter med mange justeringer og også kan bruges til jpeg-fotos. Man har dog ikke de samme organiserings- og fremvisningsmuligheder som i Lightroom. Det begynder i et browser-vindue, hvor man har et over-blik over mapperne med filer og kan se miniaturer af sine billeder. Modsat de fleste andre programmer, hvor man blot kan vælge et billede og behandle det, skal man i Optics Pro først føje det til et projekt. Derefter kan man tage hele projektet med over i behandlingsdelen. Det er unødvendigt og besværligt. I behandlingsdelen, som DxO kalder Customize, tager en række automatiske justeringer fat, når man vælger et billede. Først og fremmest bliver de optiske fejl rettet, og det fungerer suverænt. Det fjerner vignettering, fortegning, kromatisk aberration samt sløring fra objektivet med et flot resultat.

Slår de bedste

Støjfjerneren gør som lovet et rigtig flot arbejde, som langt overgår resultaterne fra Lightroom 2, og den klarer sig endda også bedre end Bibble 5 Pro, der gør brug af den ellers suveræne støjfjerner Noise Ninja. Det er flot. Man kan også justere farver og lave forbedringer af lyset. Vi savner dog et værktøj til at redde højlys med. Det største problem er hastigheden. Vælger man et foto, går der et til to sekunder, før det vises i stort format, og rykker man på en skydeknap, er der ventetid, før effekten viser sig. Det tog os syv dræbende minutter og 31 sekunder at konvertere 20 rawfiller til jpeg med Optics Pro, mens Lightroom 2 var et minut og 36 sekunder om samme operation.

Læs resten af testen i Digital Foto nr. 14

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev