Cookie- og privatlivspolitik
Instagram

7 tips til bedre Instagram-billeder

Mangler dine billeder på sociale medier lige det sidste touch for at komme helt i mål? Her får du syv lette tips til at bruge din kameramobil til bedre fotos på Instagram.

  • Dato: 29.02.2016

1) Gå efter detaljerne

Undgå altid at gå efter de store vidder og de billeder, der viser mest muligt. En ferie, en by eller en begivenhed kan i lige så høj grad formidles gennem enkle detaljer, der skiller sig ud.

2) Tag et skridt tilbage
Hvis du er i et rum og vil forevige en person eller en ting, så prøv at gå ud af rummet og få enten døråbningen eller vindueskarmen med, og brug dem som ramme omkring dit motiv. Det kan give et ganske magisk kig ind i en anden verden.3) Vælg den rigtige app

Vælg den redigeringsapp, der passer til dit temperament. VSCO Cam er eksempelvis en favorit hos mange, da filtrene er knap så voldsomme. Det samme gælder Afterlight. Men er du mere til at sidde og redigere detaljer og passe til, skal du måske i stedet vælge Lightroom eller Camera+. SKRWT klarer i øvrigt linsekorrektion.

4) Følg mørket

Normalt kigger man efter det helt rigtige lys, men det kan være mindst lige så givtigt at kigge efter mørket. Kig efter, hvor dit motiv ikke er oplyst, og udnyt det. Husk, at du kan skifte fokus fra forgrund til baggrund eller omvendt ved at trykke på skærmen ¬– i hvert fald på de fleste smartphones.

5) Hold stilen

Undgå at skifte alt for meget mellem filtre og stilarter. Det er mest effektfuldt, hvis dine Instagram-billeder er i nogenlunde samme stil og ikke skifter fra et hvidt drømmende look til et kontrastfyldt råt udseende. Bliv ikke fristet af alt for mange filtre, men forsøg at være konsekvent og holde dig i samme tone.

6) Brug statistikkerne

Vil du gerne bruge Instagram lidt mere målrettet, er Iconosquare et godt værktøj. Her kan du registrere dig og undersøge, hvornår du skal poste dine billede for flest likes, se, hvilke af dine fotos, der hitter, og meget mere.

7) Frem med nettet

Gå ind i Indstilliger og Fotos & Kamera. Her kan du slå funktionen ”Net” til. Det betyder, du får et net frem, når du bruger kameraet, som kan hjælpe dig med at komponere dit billede – fx ud fra tredjedelsreglen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev