Cookie- og privatlivspolitik

Perfekte farver i Photoshop Elements

En af fordelene ved at skyde i raw er, at du kan justere hvidblancen i billedbehandlingen, og med vanskelige motiver med flere lyskilder, kan du justere nuancerne separat så alle farver står perfekt. Se, hvordan du gør i Photoshop Elements.

  • Dato: 28.12.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Når man fotograferer i blandingslys, hvor fx det blå skær fra en aftenhimmel blander sig med varm indendørsbelysning, får kameraet problemer med at vælge den rigtige hvidbalance. Det blålige lys kræver en forholdsvis varm indstilling af hvidbalancen, mens indendørsbelysningen kræver en kølig hvidbalance. Skyder du i raw, opnår du mange fordele. Du kan blandt andet indstille hvidbalancen helt præcist i billedbehandlingen.

Det er dog ikke nok, når der er blandingslys, så her laver vi i stedet flere konverteringer af samme billede i Photoshop Elements, hvor vi nøje tilpasser hvidblancen i hver enkel konvertering til de forskellige lyskilder i billedet. Efterfølgende kan vi blande konverteringerne, så alle dele af billedet fremstår med de helt rigtige farver.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev