Brug Lightroom for evigt

Adobe har sneget en overraskende hemmelighed ind i version 5.5 af programmet. Nu fungerer det fortsat, selv om du stopper dit abonnement på Creative Cloud.

14. juli 2014

Fotoentusiasten får meget for pengene ved at abonnere på den stærke Creative Cloud-pakke med Lightroom og Photoshop CC til 91 kroner om måneden. Udsigten til at miste adgangen til hele ens billedorganisering i Lightroom, hvis man opsagde sit abonnement, har dog skræmt nogle.

Dette kritikpunkt har Adobe nu lyttet til, for fra og med version 5.5 af Lightroom vil store dele af programmet fortsat virke, når man stopper den månedlige betaling.

Man kan fortsat åbne Library-delen og have fuld adgang til ens organisering af hele billedsamlingen. Modulet Develop – hvor man laver alle billedjusteringer – vil ikke virke længere, når man ikke betaler mere. Det samme gælder Map og Lightroom mobile, men modulerne Slideshow, Web, Book og Print vil også fungerer helt som normalt.

Når man på et tidspunkt begynder at betale igen, får man Lightrooms fulde funktionalitet tilbage. Har man købt Lightroom normalt uden et abonnement, vil det selvfølgelig altid køre helt uden de nævnte begrænsninger, forsikrer Adobe.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...