Prøv de stærke nyheder i Lightroom 4

Hent en gratis beta-version og få glæde af alle forbedringerne i dag

10. januar 2012

Adobe er godt på vej med den næste version af Lightroom, og vanen tro lader de os få mulighed for at tjekke de spændende funktioner i en gratis, såkaldt beta-version. Der er altså tale om en foreløbig udgave, der måske ikke kører 100 procent stabilt og næppe har alle de funktioner, som den endelig version vil indeholde.

Men der er bestemt grund til at få fingrene i beta-versionen, for der er stærke forbedringer at lege med, som kan give dig flottere fotos her og nu. Funktionerne til at redde højlys og lysne skyggefyldte områder er fx blevet bedre, og så nu kan man endda bruge dem selektivt på motivet med penslen Adjustment Brush. Den kan man også bruge til at male en bestemt hvidbalance på udvalgte områder, ligesom støj kan dæmpes de ønskede steder.

Professionelle har langt om længe fået deres ønske om en såkaldt Soft Proofing-funktion opfyldt i Lightroom, så man kan se, hvordan farverne vil se ud på print eller tjekke, om nogle farver ikke kan udskrives korrekt. Og så kan man endelig bruge kurve-funktionen på de tre farverkanaler separat.

Der er nu også indbygget verdenskort, så man kan drage nytte af gps-data, ligesom det er blevet let at lave flotte fotobøger. Videoentusiasterne er heller ikke blevet overset. Du kan nemlig lave basale justeringer af hvidbalance, lys, kontrast og farver direkte fra programmet. Du kan hente beta-versionen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...