Cookie- og privatlivspolitik

Prøv Lightroom 5 i dag

Adobe har frigivet en beta-version af den næste udgave af Lightroom, som du selv kan teste. Blandt nyhederne er avanceret kloning og ovale justeringer.

  • Dato: 22.04.2013

Du kan allerede nu tjekke nogle af de spændende funktioner, der kommer i Lightroom 5. Adobe er klar med en såkaldt beta-version, der er en foreløbig udgave, som bruges til få gennemtestet nyhederne, inden den færdige version 5 sendes på gaden.

Blandt de mest spændende funktioner er muligheden for at klone udvalgte områder. I Lightroom 4 kan man i dag kun fjerne cirkelformede områder, hvilket begrænser effekten til hovedsageligt at slippe af med støvpletter, men i næste version kan man med nyheden Advanced Healing Brush male frit hen over de uønskede områder og fjerne dem ved at bestemme, hvor detaljerne skal hentes fra.

Med Radial Gradient kan man lave ovale justeringer på billederne. I modsætning til det nuværende værktøj Adjustment Brush kan man vende effekten til resten af billedet, så det fx er let at sætte fokus på et bestemt område ved at lade resten mørkere. Det er også muligt at justere formen på ens justering til at være cirkelformet eller oval.

Blandt de andre nyheder er funktionen Upright, der automatisk retter billeder med skæve horisonter eller bygninger med styrtende linjer. Og så er der kommet den fikse funktion Smart Previews, som gør det muligt at arbejde med dit billedkatalog uden at have adgang til de originale filer. Det er især oplagt, hvis man vil behandle billederne på farten, men ikke har plads til hele billedsamlingen på den bærbare. Du kan hente beta-versionen af Lightroom 5 her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev