Cookie- og privatlivspolitik

Test af Adobe Photoshop Lightroom 3

Der venter dine raw-filer et nyt og bedre liv, når de kommer en tur gennem det nye maskinrum i lightroom. Der er taget kærlig hånd om skarphed, støj og optiske fejl, så programmet nu er alt, hvad mange af dine pletskud behøver.

  • Dato: 08.09.2010

Billedkvaliteten fik højeste prioritet under udviklingen af Lightroom 3, og det var faktisk også tiltrængt. Konkurrenter som Capture One gav nemlig skarpere raw-billeder, DxO Optics kunne rette optikfejl, og støjreduktionen havde så begrænset værdi, at mange købte plug-ins som Dfine. Alle disse svagheder er nu udryddet. Først og fremmest er den algoritme, som konverterer dine raw-filer, markant forbedret. Det er som at fjerne et tyndt lag af vaseline fra optikken, når man opdaterer til den nye metode, der kaldes Process 2010. Adobe har valgt at hive så mange detaljer som muligt ud af dine raw-filer i stedet for at fjerne enhver rest af fine korn, som ender i et kunstigt plastic-look. Vi er vilde med resultatet, som giver fornem kantskarphed, mens de bittesmå korn på ingen måde generer øjet.

Forrygende støjreduktion

Programmets støjreduktion er nu i verdensklasse. Det er forbløffende at se, hvordan ens ellers møgbeskidte fotos taget på ISO 12.800 renses for farvestøj uden videre justeringer. Standardindstillingen er nemlig ofte alt, hvad man behøver. Bekæmpelsen af lysstøj er nu også markant bedre, og det er lettere at opnå et resultat, hvor man både får fjernet de grimme korn og bevarer kantskarpheden. Det er også en fornøjelse at se, hvordan optiske fejl som fortegning, kromatisk aberration og vignette-ring nu rettes blot ved at markere et felt. De mest udbredte objektiver fra Canon, Nikon, Tamron og Sigma er allerede indbygget, og flere er på vej.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 13/2010

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev