Cookie- og privatlivspolitik

Bedre farver og lys i dine billeder

Med Photoshop har man optimale muligheder for at justere sine billeder, så lys og nuancer er lige i øjet. Her dykker vi bl.a. ned i funktionerne Apply Image, brush tool og Lab Color, der kan løfte dine billeder til nye højder.

  • Dato: 05.07.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får bedre farver og lys i dine billeder.

En af de vigtige grunde til, at professionelle fotografer bruger Photoshop frem for Elements, er, at kontrollen med farver er meget mere omfattende. Her forbedrer vi med et snuptag farver og kontrast med funktionen Apply Image, hvor man kan blande lag sammen på forskellige måder. Men først skal vi lave billedet om fra rgb-format til Lab Color.

Detaljer i lys og skygge
Hvor rgb består af tre kanaler i henholdsvis rød, grøn og blå, består farverummet Lab af én kanal, der definerer lyset, og to kanaler, der definerer farverne, og ved at lægge to lag i dette format sammen kan vi sætte knald på farver og kontrast uden at miste detaljer i højlys og skygger. Det går ud over hvidbalancen i skyggeområderne, men det retter vi med en smart metode, så skyggerne bliver varmere.

Efterfølgende skruer vi op for den blå farve, så himmel og hav får mere kraft, og vi ændrer en smule på lyset i billedet, så der kommer endnu flere detaljer frem i både mørke og lyse områder.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev