Cookie- og privatlivspolitik

Bland to motiver sammen

Da man skød på film, var det populært at tage to billeder oven i hinanden uden at føre filmen frem. Det gav en speciel effekt med et miks af de to motiver, og den kan du eftergøre i Photoshop CC.

  • Dato: 03.06.2014

Hent låst indhold > klik her

Da man i sin tid fotograferede analogt, kunne man opnå sjove effekter ved at dobbelteksponere. Det foregik ved, at man tog et billede og undlod at køre filmen frem. Så kunne man fotografere et nyt motiv oven i det forrige, så de begge var synlige i det færdige billede. Nogle digitalkameraer har samme muligheder i dag, men det er meget nemmere at lave effekten i Photoshop, hvor man frit kan vælge motiver mellem alle de billeder, man har i arkivet. Her har man også optimale muligheder for at vælge, hvilke områder i de to billeder som skal dominere. Det kan man ved at ændre blandingstilstand og male med en pensel i de områer, som skal dæmpes. Fx kan man lave flotte portrætter, hvor ansigtet fyldes ud af blomster. Her er det en fordel, hvis portrættet er taget på en ensartet baggrund, som let kan fritlægges.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev