Cookie- og privatlivspolitik

Perfekte farver på print fra Photoshop

Farverne på skærm og print er ikke altid de samme, men med en smart funktion kan du få Photoshop til at vise nuancerne, som de vil se ud på print, så du kan tilpasse farverne, inden du udskriver.

  • Dato: 05.03.2014

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

En fotoprinter og en computerskærm gengiver farverne i et billede på hver deres måde. Skærmen er som udgangspunkt sort, og farverne dannes ved hjælp af lys, mens printerens udgangspunkt er det hvide papir, som farverne skal lægges ovenpå. Det betyder, at printeren og skærmen ikke kan gengive de samme farvenuancer. Derfor oplever man af og til, at farverne på print ikke matcher dem på skærmen.

Billedbehandler du i Photoshop, kan du dog få programmet til at simulere de farver, printeren kan lave, ved hjælp af en smart funktion. Her vælger du en profil, der fulgte med printerdriveren, da du installerede den. Den indholder oplysninger om printeren og papirtypen, og så efterligner Photoshop de nuancer, du vil få på print. Dermed kan du hurtigt se, om du bør justere farver og lys, før du printer. Her kan du se, hvordan du bruger funktionen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev