Cookie- og privatlivspolitik

Sådan får du perfekte farver i Photoshop

Funktionen Curves i Photoshop er genial, når du skal forbedre farverne i et billede. Her kan man nemlig justere farverne rød, grøn og blå hver for sig. Her viser vi, hvordan du også kan begrænse effekten til bestemte områder i billedet.

  • Dato: 16.01.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Mange Photoshop-eksperter sværger til funktionen Curves, når de skal rette lys, kontrast og farver i et billede. Her arbejder man med en kurve, hvor den øverste del repræsenterer de lyseste toner, mens den nederste repræsenterer de mørke. Ved at ændre kurvens form, kan man så justere lyset. Trækker man fx kurven lidt op i den nederste del, vil de mørke toner blive lysere, og danner man en S-form, øges kontrasten.

Men funktionen gemmer på flere smarte justeringer. Man kan nemlig vælge at arbejde separat med farvekanalerne rød, grøn og blå, så man kun justerer lysstyrken i én nuance. På den måde kan man ændre farvebalancen i hele billedet. Har det et blåt farveskær, vælger man den blå farvekanal, og trækker kurven lidt ned, så forsvinder farvestikket. Og med et smart trick kan man nemt oprette en maske, der afgrænser effekten til bestemte områder i billedet, så man kan justere enkelte farver uden at påvirke resten af billedet. I kursusartiklen her kan du se hvordan.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev