Cookie- og privatlivspolitik

Test af ACDSee Photo Manager 12

Det hæderkronede organiserings- og billedbehandlingsprogram ACDSee, hvor FARTEN ER I TOP, har forenklet brugerflade og ny støjfjerner. Læs her, om du skal opgradere eller smide dit Elements ud.

  • Dato: 12.08.2010

Det første, der slår en, når man åbner 12. udgave af canadiske ACDSee Photo Manager, er en ny, enkel brugerflade. Det får organiseringsprogrammet til at se lidt mere kedeligt ud end de tidligere versioner, men betyder også, at der er bedre plads til at vise fotos. Brugerfladen lægger også mere op til, at man bruger programmet i en arbejdsgang, hvor billederne kommer igennem flere faser som håndtering, gennemsyn, redigering og onlinefremvisning. Langt hen ad vejen fungerer programmet dog, som det altid har gjort. I hovedvinduet ser man miniatureudgaver af sine fotos, og dobbeltklikker man på et foto, får man det op i stor størrelse øjeblikkeligt. Nu får man også en filmstrip med miniaturer af sine fotos under det store foto. Photo Manager 12 reagerer lige så lynhurtigt som tidligere udgaver. Der er ingen ventetid, når man bladrer i billederne, og søgefunktionen viser straks resultaterne.

Sorterer fra første sekund

Så snart man åbner en mappe med billeder, begynder programmet at sortere dem i forhold til exif-data, så man nemt finder fotos taget med fx vidvinkel. Med et enkelt klik kan man efterfølgende markere fx de billeder, man vil gemme, og få vist dem, der ikke er markerede, så de nemt kan slettes. Det er en funktion, som er arvet fra storebror ACDSee Pro. Desværre har Photo Manager 12 ikke arvet muligheden for at kunne tildele søgeord i IPTC-data til mange fotos ad gangen. Billedbehandlingsdelen er mere kluntet end i Elements, men her er til gengæld en ægte kurvefunktion til at justere lys og farver. Støjfjerneren er blevet kraftigt forbedret og slår Elements med flere længder. Man skal dog vælge ACD-See for at være et suverænt program til organisering og ikke for billed behandlingsdelen, hvor Elements generelt er bedre. Men det er småt med nyhederne i denne udgave, så det er svært at se grunde til at opgradere fra 10. eller 11. version. Canadierne bør følge med tiden og inkludere fx en kortfunktion, så man visuelt kan se, hvor billeder er taget med gps. Ansigtsgenkendelse ville også klæde programmet ligesom en “søg mens du taster-funktion”, hvor der bliver vist søgeresultater, så snart man indtaster det første bogstav. Alle tre funktioner findes i Elements og tilmed i det gratis Picasa.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev