Cookie- og privatlivspolitik
onOne FocalPoint

Test af onOne FocalPoint

Ved at benytte en såkaldt fokuslus i programmet onOne Focalpoint kan man styre uskarpheden i sine billeder og opnå den ønskede dybdeskarphed i god kvalitet.

  • Dato: 03.02.2009

Vil man arbejde med sløringer på sine billeder i Elements eller Photoshop, kræver det præcise markeringer og indstillinger i filtre som Gaussian Blur eller Lens Blur, og det er besværligt at lave justeringerne om.

Men amerikanske onOne står klar med en løsning på problemet. FocalPoint er en plug-in til Elements 5 og Photoshop CS2 eller nyere og fungerer på både Mac og pc.

Ved hjælp af en såkaldt Focus Bug, eller en fokuslus på godt dansk, kan man kontrollere størrelsen og formen på det område i billedet, som skal være skarpt. Focus Bug placeres i billedet og består af et centralt område med fire ben udfra og kan derfor med lidt god vilje minde om et insekt. Ved at ændre benenes placering og længde kan man så styre uskarpheden.

Det virker ganske smart og intuitivt. Man kan også vælge billedets perspektiv og dermed styre dybdeskarpheden i billedet. Det virker ganske godt, og man lærer hurtigt at kontrollere den lille lus.

Der er mulighed for at lave et rundt eller firkantet område, som skal være skarpt, men man kan også tilføre bevægelsesuskarphed.

Konklusion

En velfungerende plug-in, som er nem at bruge, da man kan arbejde direkte oven på billedet. FocalPoint giver masser af muligheder for at justere sløring i sine billeder. Men vi synes, at prisen er lidt for høj.

Kroner vejl. pris: 999

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev