Cookie- og privatlivspolitik

Baggrundssløring som på DSLR

Ny Cyber-shot-model fra Sony giver mulighed for at lave en af de flotteste effekter, som ellers er forbeholdt de langt dyrere spejlreflekskameraer. Og så kan kameraet tage tredimensionale fotos.

  • Dato: 25.09.2010

Konstruktionen af et kompaktkamera gør, at der stort set er skarphed i hele billedfladen, uanset om objekter er tæt på eller langt væk. På et kompaktkamera er linserne små i forhold til på et spejlrefleks. Linserne fungerer som en tragt, der samler lyset i et område, som øjet opfatter som skarpt. På et kompaktkamera er tragten lille, og vinklen, som lyset samles i, er spids. Det gør, at det skarpe område bliver stort. På et spejlrefleks er området derimod lille, fordi linserne er større, og lyset derfor samles med en mere stump vinkel. Det er derfor fysisk umuligt for et kompaktkamera at lave en flot uskarp baggrund, som man kender det fra et spejlrefleks. Men det problem har Sony løst med Cyber-shot DSC-TX9. Ved hjælp af funktionen Background Defocus tager kameraet nemlig to billeder hurtigt efter hinanden, hvor det ene foto er skarpt, og det andet er helt ude af fokus. Samtidig har kameraet målt afstandene på de forskellige elementer i motivet, så det ved, hvad der er forrest og bagerst, og så er det en smal sag at smelte de to billeder sammen med en flot uskarp baggrund. Kameraet kan desuden tage billeder i 3-d. DSC-TX9, der har en cmos-sensor med en opløsning på 12,2 mio. pixels, koster 3400 kroner.

Læs mere
Læs flere nyheder i Digital Foto nr. 15, som er på gaden nu.
BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTO

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev