Canon DS300S

Eos 7D - Ny spejlrefleksserie fra Canon

Efter lang tid med rygter har Canon her til morgen lanceret en af årets mest spændende kameranyheder på et pressemøde, hvor DIGITAL FOTO naturligvis deltog.

1. september 2009

Det er kun en måned siden, at Nikon kom med entusiastmodellen D300S, og nu svarer Canon igen med EOS 7D, der byder på højere opløsning og videooptagelser i Full HD og en masse andre nyheder. Kameraet er det første i en helt ny serie og lægger sig mellem EOS 50D og EOS 5D Mark II, hvad angår pris og præstationer

Billedchippen er i APS-C-størrelse, så man får en brændviddeforlængelse på 1,6x, og opløsningen er på 17,9 mio. pixels.

EOS 7D har hele to billedprocessorer af typen DIGIC 4, hvilken sætter det i stand til at tage otte billeder i sekundet. Og hvor både 50D og 5D Mark II kun har ni fokuspunkter, byder nyheden på 19, og samtlige af dem er krydssensorer, der måler både vandret og lodret for øget præcision.

Hele søgersystemet er også forbedret, så man nu ser 100 procent af billedet, hvor mange andre kameraer kun viser 95 procent og dermed skærer lidt af kanterne. Søgerbilledet er også større end normalt på kameraer med APS-C-sensor. Der sidder nu også en gennemsigtig lcd-skærm i søgeren, så man fx kan få vist hjælpelinjer eller størrelsen på området, som kameraet spotmåler i. På lcd-skærmen på 3,0 tommer kan man ydermere se et gyrometer, der viser, om kameraet holdes helt lige.

Lysmåleren i 7D er helt nyudviklet og måler lyset i 63 zoner. Systemet får blandt andet besked fra fokuspunkterne om afstanden til motivet og kan skelne farver, alt sammen for at øge muligheden for at få en perfekt eksponering.

Der er indbygget blitz, men som det første EOS-kamera har 7D også fået indbygget transmitter, så man kan fjernstyre eksterne Speedlite-blitz fra kameraet uden ekstraudstyr. De fleste knapper, blandt andet udløserknappen, kan nu programmeres, så man kan lægge sine foretrukne funktioner på dem.

Video kan optages i en opløsning på op til 1920 x 1080 pixels med 30 billeder i sekundet, og man har fuld manuel kontrol over lukkertid og blænde ved optagelse. Efterfølgende kan man klippe i optagelserne direkte i kameraet.

Kamerahuset får en vejledende pris på 14.699 kroner, men 7D kan også købes i kit med et helt nyt objektiv på 18-135 mm for 17.799 kroner eller med et 15-85 mm-objektiv, som ligeledes er nyt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...