Cookie- og privatlivspolitik

Få hjælp af kameraet

Sony er klar med sommerens første store spejlrefleksnyhed med to nye modeller, der giver gode råd til fotos direkte på skærmen. OPLØSNINGEN ER OGSÅ ØGET MED 40 PROCENT i forhold til forgængerne.

  • Dato: 28.06.2010

Elektronikgiganten Sony opruster med Alpha290 og Alpha390 og har nu flere spejlrefl ekser på markedet end nogen anden producent. Modellerne er meget lig forgængerne Alpha230 og Alpha330, som stadig sælges.

Ergonomien er blevet forbedret, så kameraerne nu skulle ligge bedre i hænderne. Desuden er opløsningen øget fra 10,0 til 14,0 mio. pixels.Den vigtigste forskel mellem de to nye modeller er, at Alpha390 har live view af typen Quick AF, som benytter fasedetektion til fokusering, hvilket er langt hurtigere end den sædvanlige kontrastdetektion, som bruges i mange andre kameraer.

Alpha290 har ikke live view, så her må man komponere via søgeren. Begge modeller har ni autofokuspunkter, og ISO går til 3200. Der er også indbygget billedstabilisering og støvfjerner på selve billedchippen. Kameraernes lcd-skærme er på 2,7 tommer, som vi også så hos forgængerne.

Modellerne tager både Sonys eget Memory Stick og det mere gængse SD-kort, men man kan kun bruge en korttype ad gangen. Der er stadig ingen videofunktion i spejlrefleks fra Sony. Ved hjælp af den særlige hjælpeguide får nye brugere af spejlrefleks mulighed for at få råd og vejledning til at bruge kameraerne bedst muligt. Begge har også HDMI-udgang, så man kan overføre sine fotos til tv.

To forskellige kit

Både Alpha290 og Alpha390 leveres i kit med et ob-jektiv på 18-55 mm. Priserne er endnu ikke klar, men vi regner med ca. 5500 kroner for Alpha290 og ca. 6000 kroner for Alpha390 med objektiv.

Man kan også vælge et kit med yderligere et objektiv på 55-200 mm

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev