Nikon D300

Første DSLR med VIDEOREDIGERING

Farten er blevet sat op, så man nu kan TAGE HELE SYV BILLEDER I SEKUNDET med det nye D300S, og så kan man redigere sine videooptagelser direkte i kameraet. Nikon er dog endnu ikke klar med Full HD.

2. september 2009

To år efter lanceringen af det meget roste spejlreflekskamera D300 er Nikon nu klar med en efterfølger. Der har været meget snak om, hvad dette kamera ville komme til at byde på, og en del af forventningerne gik på video i Full HD. Det nye kamera, som bærer navnet D300S, kan da også tilbyde video, men opløsningen er den samme som i D90 og D5000, altså 720p. Vi må derfor stadig vente på et Nikon-kamera, der kan optage i 1080p. Til gengæld kan man klippe i sine film direkte i kameraet, så fx start og slutning på et klip fjernes. Nu kan man også bruge autofokus under optagelserne. Hvor D300 kunne tage seks fotos i sekundet, kan D300S optage syv. Desuden er der nu mulighed for at optage på både CF- og SD-kort. Så kan man fx gemme fotos på CF-kortet og video på SD-kortet. Man kan desuden flytte filer fra det ene kort til det andet. Kameraet er udstyret med en indbygget mikrofon til videooptagel-serne, og som noget nyt hos Nikon kan man nu tilslutte en ekstern mikrofon, så man undgår den generende støj, som fokusmotoren og objektivernes billedstabilisering giver.

Støjsvagt spejl

Det nye kamera ligner sin forgænger til forveksling, og der er da også tale om det samme kamerahus. Opløsningen er stadig på 12,3 mio. pixels, og såvel fokussystem som processor og sensorrens er de samme. En fin, ny detalje er dog den særlige live view-knap, som ligger lige til tommelfingeren og dermed gør det hurtigt at aktivere videofunktionen, som fungerer via live view. En anden ny finesse er en særlig støj-svag funktion, hvor spejlet vippes langsomt op, så man kan fotografere meget diskret.

Samtidig med lanceringen af D300S har Nikon også sendt to nye objektiver på markedet. Det drejer sig om AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5- 5.6G ED VR II til 6995 kroner og AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II, som koster 19.495 kroner. Der er tale om to forbedrede objektiver, der erstatter meget populære modeller. D300S, der til forskel fra D300 har dansk menusystem, koster 13.995 kroner for huset alene, men sælges også i kit med enten et 16-85-mm-objektiv eller det nye 18-200-mm-objektiv.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...