Cookie- og privatlivspolitik

Godt nyt til entusiasterne

To år efter at Panasonic lancerede det avancerede kompaktkamera LX3, er efterfølgeren endelig klar. Det fikse entusiastkamera byder blandt andet på et nyt lysstærkt objektiv med mere zoom og manuelle muligheder. Nu skal kampen tages op med Canons G11.

  • Dato: 25.08.2010

Hvis spejlrefleksudrustningen bliver for tung at slæbe rundt på, er det lækkert med et avanceret kompaktkamera med høj billed kvalitet og manuelle funktioner. Og nu er Panasonic klar med en ny model, der skal leve op til disse krav.

Kongen i denne klasse har længe været Canons PowerShot G-serie, og da DIGITAL FOTO var til forpremiere på Lumix DMC-LX5, lagde Panasonic da heller ikke skjul på, at de vil gå benhårdt efter at overtage herredømmet fra G11. Ligesom Canons model byder LX5 på mulighed for at optage i raw-format og en forholdsvis beskeden opløsning på 10,1 mio. pixels.

Ccd-sensoren, som er nyudviklet, skulle give et større dynamisk område og være bedre til at håndtere støj end forgængeren LX3. Den optiske zoom er på 3,3x, som svarer til 24-90 mm. Det er lidt mindre end Canons 5x, men til gengæld er den nye model dobbelt så lysstærk, da blændeåbningen kan komme helt op på F2.0 mod F2.8 på PowerShot G11.

Som noget nyt er LX5 nu udstyret med et smart drejehjul på kameraets bagside, som bruges til at skifte blænde, lukkertid eller eksponeringskompensation. Kameraet har også fået en stor og særlig knap, der hurtigt aktiverer videofunktionen, der kan optage i HD-format på 720p. Desuden kan man nu montere en elektronisk søger i blitzskoen, hvis man ikke vil nøjes med at komponere på lcd-skærmen.

Den skal dog købes som tilbehør til kameraet. Panasonic Lumix DMC-LX5 forventes at koste 4500 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev