Cookie- og privatlivspolitik
Panasonic Lumix DMC-G1

Kompakt kamera med udskiftelig optik

Panasonic har fjernet spejlet i deres nye systemkamera. Nu er der i stedet en elektronisk søger med live view, som kan trække på fordele fra både kompaktkameraer og spejlrefleks.

  • Dato: 20.11.2008

Efter et meget tæt samarbejde har producenterne Panasonic og Olympus nu udviklet standarden Micro Four Thirds, der er et helt nyt digitalt system. Det første kamera er Lumix DMC-G1 fra Panasonic.

Panasonic Lumix DMC-G1

Selv om spejlet er fjernet, er det lykkedes producenten at lave et meget kompakt kamera, der indeholder alle fordelene fra spejlrefleks, fx muligheden for at skifte optik.

I stedet for spejl og optisk søger bruges live view og en elektronisk søger. Netop søgeren har en opløsning, der svarer til hele 1,4 mio. pixels, og viser 60 billeder i sekundet, hvilket giver et meget klart og detaljeret søgerbillede.

Panasonic Lumix DMC-G1

Spejlreflekskameraer bruger normalt en lynhurtig fasedetektion til autofokus, men det kræver spejle og er derfor slet ikke en mulighed i det nye G1. Kameraet benytter i stedet kontrastdetektion, som kendes fra kompaktkameraer. Denne type er normalt langsommere end fasedetektion, men det er faktisk lykkedes Panasonic at skrue op for hastigheden, så den er mindst lige så hurtig som fasedetektionen på mange spejlreflekser.

Ved hjælp af live view og kontrastdetektion kan man både bruge ansigtsgenkendelse i kameraet og iA-funktionen, der kan genkende motivtypen og helt automatisk indstiller til fx landskab eller optagelse af makro.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev