Cookie- og privatlivspolitik
Pentax k-X

Lav HDR direkte i dit spejlrefleks

Der er benhård kamp blandt producenterne om at lokke nye spejlrefleksbrugere ind i netop deres systemer. Pentax satser på, at farver, fart, HDR og video får K-x til at ligge forrest i feltet.

  • Dato: 05.11.2009

Nu kan du få et spejlreflekskamera, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Det nye K-x fra Pentax fås nemlig i specielle farver som rød eller hvid. Rent teknisk hæver nyheden sig også over andre billige spejlrefl ekser. Det kan nemlig tage 4,7 billeder i sekundet og har 11 autofokuspunkter, hvoraf de ni er af den hurtige krydssensor-type, så det er et oplagt valg til actionfotos på et stramt budget. Lukkermekanismen kan ifølge Pentax klare over 100.000 eksponeringer, så man behøver ikke at være bange for at fyre løs.

En smart funktion er, at man kan lave HDR-optagelser uden brug af billedbehandling. Kameraet kan nemlig automatisk sætte tre for-skellige eksponeringer sammen til ét billede med et stort dynamisk omfang og flere detaljer i højlys og skygger. Det nye kamera har en opløsning på 12,2 mio. pixels på en nyudviklet cmos-billedchip og byder også på videooptagelse. Her er opløsningen i HD på 1280 x 720 pixels med 24 billeder per sekund.

K-x har desuden live view med ansigtsgenkendelse, men desværre kan skærmen på 2,7 tommer ikke drejes eller vippes. Pentax har konstrueret en ny billedprocessor kaldet PRIME II, der gør det muligt at behandle data hurtigere, og som skulle sikre mere naturtro farver end tidligere. ISO kan indstilles fra 50 til 12.800.

Der er indbygget billedstabilisering til at sikre skarpe fotos ved lange lukkertider, ligesom der er støvfjerner på billedchippen.Man kan vælge mellem flere filtre, der kan efterligne fx fiskeøjeoptik eller ændre farverne markant, så de minder om den gamle kemikalieeffekt cross process. K-x kan optage i raw-formatet DNG, så man uden videre kan åbne filerne i fx Elements uden at skulle vente på en opdatering af programmet.

Kamerahuset alene har en vejledende pris på 4699 koner, mens prisen i et kit med en standardoptik på 18-55 mm er 4999 kroner. For 5999 kroner får man også et teleobjektiv, der dækker 50-200 mm, med i pakken.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev