Cookie- og privatlivspolitik

NEXSony Alpha NEX-C3

Anden generation af Sonys NEX-systemkameraer er klar. NEX-C3 understreger, at det for Sony handler om ekstrem brugervenlighed i et lille, LET KAMERA MED UDSKIFTELIGT OBJEKTIV, SOM TAGER LIGE SÅ GODE BILLEDER SOM ET SPEJLREFLEKS. Der er dog også detaljer, som Sony er sluppet mindre heldigt fra.

  • Dato: 07.09.2011

Billedkvaliteten fra det lille Sony Alpha NEX-C3 matcher den kvalitet, du får fra næsten dobbelt så store, tunge og dyre spejlreflekskameraer. Forklaringen er simpel. Den sensor, der sidder i kameraet, er identisk med den, som sidder i Sony Alpha55 samt spejlrefl ekser fra Nikon og Pentax. Den eneste forskel er, at den er optimeret, så strømforbruget er lavere. Det fører til endnu lavere billedstøj på grund af bedre signal/støj-forhold og til forbedret batteriholdbarhed. Mere om det senere. Anden generation af Sonys NEX-kameraer har fået en højere opløsning og er en anelse mindre og lettere. Kameraet er mere lækkert udført end NEX-3, men video optages stadig i HD-kvalitet, og serieoptagelser tages nu kun ved maksimalt 5,5 billeder i sekundet, hvilket indikerer, at buff eren er mindre end på NEX-3 og NEX-5. Det kræver ikke megen fantasi at forestille sig, at en NEX-model med mere avancerede specifiikationer er på trapperne. NEX-C3 er et kamera, der henvender sig til begyndere, der gerne vil kunne tage bedre billeder, end deres kompaktkameraer og mobiltelefoner giver mulighed for. Og begynderen bliver ikke skuffet. For at komme i gang skal man bare tænde kameraet og begynde at tage billeder, og udstyret med et såkaldt pandekageobjektiv på 16 mm, der svarer til vidvinkel på 24 mm på grund af brændviddeforlængelsen, er kameraet dejlig kompakt. Det er det dog ikke længere, hvis man vil have mulighed for at zoome. Styrken ved systemkameraerne er, at man kan lave kameraerne små, men APS-C-sensorerne kræver store objektiver, og Sonys kitobjektiv på 18-55 mm fylder og vejer næsten lige så meget som hele kamerahuset.

Bedømmelse 86%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 13
BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTOÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev