Cookie- og privatlivspolitik

Nikon 1 V1

Både hvad angår navn, sensorformat, design og kameratype har Nikon visket tavlen fuldstændigt ren og har startet et nyt kamerasystem fra bunden.

  • Dato: 04.11.2011

Så fik vi endelig Nikons bud på et systemkamera, og rygterne talte for en gangs skyld sandt. Det nye kamerasystem fik ikke APS-C-sensor, som et spejlreflekskamera. I stedet er det udrustet med en cmos-sensor i det helt nyudviklede format på 13,2 x 8,8 mm, som Nikon har døbt CX. Sensorens areal er kun halvt så stort som Micro Four Thirds, men dog markant større end Pentax' nye Q-system. Nikons nye 1-system har med andre ord en sensor, der er under halvt så stor som den APS-C-sensor, der ligger i selv det billigste Nikon D3100 spejlreflekskamera. Det giver mulighed for at lave såvel kameraet som objektiverne mere kompakte. Samtidig er den lille sensor dog en tikkende bombe under billedkvaliteten, fordi de enkelte pixels er små. Så snart vi var færdige med at nyde V1's elegante design og finishen, der klart overgår de fleste af Nikons spejlreflekskameraer, begyndte vi derfor at se nærmere på billedkvaliteten med bange anelser.
Lad os starte med at slå fast, at det ikke er lykkedes Nikon at ophæve naturlovene. Den lille sensor med den forholdsvis beskedne opløsning på 10,0 mio. pixels gør det godt. V1 blev dog grundigt sat til vægs, da vi testede den op mod Sony Alpha NEX-C3, som er både mindre, lettere, billigere og har højere opløsning på sin APS-C-sensor. Hvordan det vil gå mod Alpha NEX-7, der fylder, vejer og koster som V1, men har hele 24,0 mio. pixels på sin over dobbelt så store sensor, vil tiden vise.

Bedømmelse 83%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 16
Bestil DIGITAL FOTOÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev