Cookie- og privatlivspolitik

Nikon D7000

D7000 er mindre, lettere og mere prismæssigt til at komme i nærheden af end et professionelt DSLR. Og hvad angår billedkvalitet, giver den lille model de professionelle Nikon-kameraer sved på panden, hvis de skal følge med.

  • Dato: 21.01.2011

Nikon D7000 afløser det to år gamle Nikon D90 og placerer sig dermed som Nikons største model i det, Nikon selv kal-der for deres consumer-segment, altså forbrugerprodukter. I klassen over er mindste model, D300S, lidt større, tungere og et par tusind kroner dyrere end D7000. Det er umiddelbart meget logisk, men i praksis ser tingene anderledes ud, og det er nok så interessant, hvis du overvejer at købe nyt kamera. Starter vi med opløsningen, har D7000 med sine 16,1 mio. pixels næsten 30 procent flere end den semiprofessionelle storebror, og det billigere kamera kan tilmed optage video i Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels, hvor D300S kun klarer 1280 x 720 pixels. Hvad angår ISO-området, går D7000 to fulde trin højere op. Hvor D300S kan bruge to hukommelseskort, CF og SD, tager D7000 to ens kort, nemlig SD. Det sidste er unægtelig mere praktisk. D300S er hurtigere med sine syv billeder i sekundet, men D7000 ligger lige i baghjulet med seks billeder i sekundet og stiller til gengæld med en LCD-skærm med en lidt højere opløsning og har flere fokuspunkter. Lukkeren er endda testet til at kunne klare helt op til 150.000 billeder. Så føles det billigere kamera vel mere skrabet? Jo, men kun en anelse. De to kameraer er begge tætnet mod støv og fugt og kan udbygges med batterigreb, og begge er opbygget omkring huse af letmetal. Søgerne viser begge 100 procent af motivet. Det større D300S ligger en anelse bedre i hænderne, men knapper og indstillingshjul er mere betjeningsvenligt placeret på D7000. Kort sagt er D7000 en ulv i fåreklæder.
Bedømmelse 91%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 2, som er på gaden nu.

BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTOFakta:

Kroner set til: 7748,-
Mio. pixels: 16,1
Billeder/sekund: 6,0
LCD-skærm: 3,0"

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev