Cookie- og privatlivspolitik

Olympus bliver udfordret

For cirka fem måneder siden kunne Olympus præsentere det banebrydende kamera E-P1, som benytter den særlige Micro Four Thirds-standard

  • Dato: 15.10.2009

Kameraet, der mest af alt kan betegnes som et spejlreflekskamera uden spejl, er tilmed lige så kompakt som et kompaktkamera. Nu er Panasonic kommet med deres bud i dette segment. Lumix DMC-GF1 ligner på mange måder Olympus E-P1, hvilket heller ikke er nogen tilfældighed, da de to producenter har arbejdet sammen om udviklingen af Micro Four Thirds. En markant forskel på de to modeller er billedstabiliseringen, der hos Olympus sidder i kamerahuset, mens den hos Panasonic sidder i objektivet. Lumix DMC-GF1 er det tredje medlem af G-familien, der er kendetegnet ved at være kompakte kameraer for fotoentusiaster, der synes, spejlrefleks er for stort. GF1 tilbyder en opløsning på 12,1 mio. pixels og kan optage video i HD med 720p i formatet AVCHD Lite. Kameraet kan tage op til tre billeder i sekundet. Der er ikke indbygget søger, så man er henvist til at bruge lcd-skærmen på 3,0 tommer. Man kan dog købe en separat digital søger, som monteres i kameraets blitzsko. Den koster 1799 kroner. Vælger man at købe kameraet uden objektiver, koster det 5499 kroner. Med et zoomobjektiv på 14-45 mm bliver prisen 7499 kroner. Man kan i øvrigt både anvende Panasonics egne objektiver og Olympus’.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev