Cookie- og privatlivspolitik

Panasonic Lumix DMC-LX5

Panasonic er klar med opfølgeren til deres entusiastkamera LX3

  • Dato: 18.11.2010

Lidt over to år efter lanceringen af LX3 er Panasonic nu klar med en afløser. Lumix DMCLX5 hedder kameraet, som skal true de bedste af konkurrenternes kompaktkameraer, herunder Canons PowerShot G-modeller og Sigmas DP-serie. LX5 er et kamera med en klar appel til den kræsne fotoentusiast, som ønsker et kompakt kamera spækket med spændende funktioner, og som samtidig vil have fuld manuel kontrol over tingene. På dette punkt skuffer LX5 på ingen måde. Alt kan nemlig indstilles manuelt. Dette gælder fx også blænde og lukkertid ved videooptagelser i HD-kvaliteten 1280 x 720 pixels med 30 billeder per sekund. Her skal man vælge funktionen Kreativ-film, hvorefter man via indstillingshjulet bag på kameraet får kontrol over både blænde og lukkertid. Dette er ganske unikt og åbner for kreative videooptagelser, fx hvis man med hurtige lukkertider vil filme motiver i høj fart eller vil have lidt baggrundssløring. Man kan optage video enten i Panasonics eget format AVCHD Lite eller i Motion jpeg. Vælger man det første, betyder komprimeringen, at man kan have dobbelt så lange filmsekvenser på hukommelseskortet. Og der er ingen forskel at se på kvaliteten af optagelserne i de to formater. Videooptagelser aktiveres ved hjælp af en separat knap øverst til højre på kameraet. En fin placering, som betyder, at man ikke kommer til at aktivere videooptagelse ved en fejl. På programhjulet kan man vælge C1 og C2, som er reserveret til brugerens egne indstillinger, hvilket sikrer hurtig adgang til ens favoritindstillinger. Et indstillingshjul bag på kameraet er nyt i forhold til LX3, hvor justeringerne skulle foretages via et joystick. Her må vi tilstå, at vi foretrak joysticket frem for det nye indstillingshjul, da det simpelt hen var lettere og hurtigere at navigere mellem indstillinger på LX3. Det kunne være en god løsning at tilføre endnu et indstillingshjul øverst på kameraet, som vi kender det fra spejlreflekskameraerne. På den måde ville garvede fotografer nemt kunne overføre de arbejdsrutiner, de allerede har oparbejdet med deres spejlreflekskamera, hvor man har adskilt kontrollen

Bedømmelse 86%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 17, som er på gaden nu.

BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTO
Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev