Cookie- og privatlivspolitik

Pentax Q

Det er hverken et systemkamera eller et normalt kompakt. Pentax er GÅET ENEGANG OG HAR SKABT VERDENS MINDSTE MED UDSKIFTELIG OPTIK. Der er dog et par graverende ulemper.

  • Dato: 26.10.2011

Pentax har overrasket før, men deres svar på den nye generation af systemkameraer havde de færreste nok gættet. I stedet for at lave et lille kamera med APS-C-sensor, som de andre producenter, har Pentax valgt at lave et kamera med lille sensor og udskifteligt objektiv. Fordelen er, at Pentax Q er verdens uden sammenligning mindste kamera med udskifteligt objektiv. Ulempen er så, at vi er vant til høj billedkvalitet fra kameraer med udskifteligt objektiv – men det får vi ikke her. Den lille sensor måler 6,17 x 4,55 mm og giver fin billedkvalitet, hvis vi sammenligner med et godt kompaktkamera, men det kommer ikke i nærheden af systemkameraerne fra Olympus, Panasonic, Samsung og Sony. Dertil er detaljegengivelsen for ringe og skarpheden for ulden. Billedstøj er ganske godt under kontrol for en lille sensor, da selv ISO 1600 er fuldt anvendelig. Det er fornuftigt, at Pentax ikke har presset opløsningen over 12,0 mio. pixels.

Bedømmelse 80%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 16
Bestil DIGITAL FOTOÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev