Cookie- og privatlivspolitik
Ricoh GXR

Ricoh overrasker med udskiftelig billedchip og optik

Olympus og Panasonic er ikke længere alene, når det gælder kompakte kameraer med udskiftelig optik. Med GXR har Ricoh indledt et bagholdsangreb.

  • Dato: 05.01.2010

De er nemlig gået endnu mere dramatisk til værks, da det ikke kun er objektivet, men også billed chip og processor, der udskiftes. Idéen er, at man med det samme kamerahus både kan få et let kompaktkamera med en mindre billedchip og tilhørende optik og gå efter maksimal billedkvalitet med stor sensor og kraftigere objektiv. Man udskifter altså et modul bestående af objektiv, sensor og processor, der fæstnes via en skinne i stedet for en normal bajonetfatning.

På den måde kan man optimere sensoren til netop den optik, der benyttes. Kameraet med det nye koncept er verdens mindste type med udskiftelig optik. En af de mest basale fordele ved systemet er, at man ikke behøver at bekymre sig det mindste om støv og skidt på sensoren, da modulet er hermetisk lukket i stil med et almindeligt kompaktkamera.

Ricoh er i første omgang kommet med to objektiver. Det er GR LENS A12 50 mm F2.5 MACRO med en stor cmos-sensor i APSC-format på 12,3 mio. pixels. Det lysstærke objektiv, som koster 5295 kroner, er optimeret til makrooptagelser og tillader desuden brug af manuel fokus. Med dette modul kan man optage HD-video i opløsningen 1280 x 720 pixels.

Det andet objektiv er RICOH LENS S10 24-72mm F2.5-4.4 VC, der har en mindre billed chip på 10,0 mio. pixels. Objektivet dækker en brændvidde fra 24 til 72 mm. Det har indbygget billedstabilisering på billedchippen. Prisen er 2995 kroner.

Ifølge Ricoh kan man benytte ISO op til 3200, og man kan optage i raw-formatet DNG. Kameraet har en skærm på 3,0 tommer bestående af 920.000 punkter, og den kan vise hele farverummet sRGB. Kamerahuset alene koster 3695 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev