Photoshop CS4

Så er Adobe klar med Photoshop CS4

Den nye version af Photoshop byder på en lang række nyheder, som gør det meget nemmere at billedbehandle.

13. november 2008

Nu kan man zoome i billederne med glidende bevægelser, og har man brug for at rotere et foto, er der nu et dedikeret værktøj, så man hurtigt kan dreje lærredet.

En helt ny palet til justeringer giver hurtig adgang til funktioner som Levels, Curves og Saturation.

Bruger man masker til at lave markeringer med, kan man nu få glæde af paletten Masks, hvor man kan finjustere kanter og meget mere. Og så er der en smart nyhed til skalering.

Skal man fx gøre et billede bredere, analyserer funktionen Content-Aware Scaling billedet, og sørger for kun at trække i områder, der kan tåle det. Er der personer i billedet, bliver de ikke gjort bredere, mens funktionen derimod trækker i en ensartet baggrund.

Smartere, nemmere, hurtigere

Udover nyhederne er mange af funtionerne forbedret i CS4. Det gælder raw-konverteren, der er nået til version 5, hvor man kan nøjes med at justere i dele af billedet.

Værktøjerne Dodge, Burn og Sponge er også forbedret, så de ikke længere ødelægger farver og kontrast. I paletten Layers kan man nu kombinere flere fotos af samme motiv, hvor fokus ligger forskellige steder, til ét billede, som er skarpt hele vejen fra forgrund til baggrund.

Prisen er 7913 kroner for Photoshop CS4 og 11.637 kroner for den udvidede udgave, Photoshop CS4 Extended.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...