Cookie- og privatlivspolitik

Så kom Lightroom 3

Efter mere end et halvt år med beta-versioner er den færdige udgave af Photoshop Lightroom 3 endelig kommet på gaden. Og der er masser af kræs for den ivrige fotoentusiast og spændende nyheder, som ikke var med i den første beta.

  • Dato: 08.06.2010

Det er nu muligt at få endnu bedre billedkvalitet ud af sine rå optagelser takket være nye algoritmer i raw-konverteringen. Blandt andet er støjfjerneren blevet stærkt forbedret, så man nu kan fjerne både farvestøj og korn, uden at det går ud over detaljegraden. Et nyt skarphedsfilter skulle også give bedre resultater end i tidligere versioner.

Man kan endegyldigt vinke farvel til en lang række objektivfejl. Lightroom har nemlig fået samme Lens Correction-modul, som man finder i det nye Photoshop CS5. Programmet retter således selv kromatisk aberration, der giver farvede kanter i kontrastrige overgange, fortegning, der gør lige linjer buede, og vignettering, der giver mørke billedhjørner. Funktionen bygger på test, som Adobe har foretaget, af en lang række kombinationer af kamerahuse og objektiver. Har firmaet endnu ikke testet din kombination, kan du selv lave en profil eller justere manuelt.

Blandt andre nyheder i programmet finder man muligheden for at koble kameraet til computeren og bruge Lightroom som udløserknap. Så snart man har taget et billede, overføres det så til Lightrooms bibliotek. Import-delen har også fået en tur, og er blevet nemmere og hurtigere at bruge. Desuden kan man nu hente videooptagelser fra spejlreflekskameraer ind i Lightrooms bibliotek, så man kan organisere dem med fx søgeord. Prisen forventes at blive 2312, 50 kroner, mens en opgradering fra Lightroom 2 koster 925 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev