Cookie- og privatlivspolitik

Sony Alpha33

Så kom der igen en helt ny kameratype. Sony Alpha33 har fået fastmonteret spejl og elektronisk søger og kan nu endelig optage video.

  • Dato: 10.12.2010

Umiddelbart ligner Alpha33 et klassisk spejlre fleks på en prik, men det er det ikke. Den optiske spejlre flekssøger er nemlig erstattet af en elektronisk søger. Desuden er det klassiske spejl, der klapper op og ned, erstattet af et fastmonteret halvgennemsigtigt spejl, som permanent vinkler 30 procent af lyset op til autofokussensoren og samtidig lader de øvrige 70 procent passere til kameraets cmos-sensor, hvor også den elektroniske søger henter sine billeddata. De, der kalder Micro Four Thirds-klassen af kameraer for spejlre fleks uden spejl, vil passende kunne kalde Sonys nye kamera for spejlre fleks uden refleks. For anden gang på få år er en helt ny kameratype født, og det er én, vi nok skal komme til at se meget mere til. Man skal vænne sig til, at et kamera, der i den grad ligner et spejlre fleks, har elektronisk søger. Der er dog flere gode grunde til, at Sonys system kan blive starten på noget stort. For det første bevarer man konstant, fasedetekterende autofokus, og det er godt. Desuden giver det mulighed for hurtigere serieoptagelser, da der ikke er noget larmende spejl, der skal fare op og ned. Endelig gør den elektroniske søger det muligt at vise data fra eksempelvis ansigtsgenkendelse i søgeren, der desuden er forsynet med et fremragende elektronisk vaterpas, som både indikerer, om kameraet holdes lige, og om det er vippet op eller ned.

Bedømmelse 87%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 18, som er på gaden nu.

BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTO
Fakta

Kroner set til:4689
Mio. pixels:14,0
LCD-skærm:3,0
Billeder/sek.:7,0

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev