Cookie- og privatlivspolitik

Sony Alpha77

Her er årets hidtil mest spændende kameranyhed. Den nye Alpha-topmodel ER SPÆKKET MED INTERESSANTE FUNKTIONER og giver Canon og Nikon kamp til stregen. Kameraet er en fornøjelse af betjene, men der er nogle udfordringer, når det gælder lcd-skærmen. Der findes også en billigere lillebror med de vigtigste funktioner.

  • Dato: 24.10.2011

Sony er ude med to nye topmodeller i den nye kamerakategori, de selv introducerede sidste år. Det er en type kamera, hvor den klassiske spejlreflekssøger nu er blevet erstattet af et gennemsigtigt spejl og en elektronisk søger. De tre første Alpha-modeller, 33, 35 og 55, henvendte sig til den almindelige bruger. Den nye Alpha77, som det skal handle om her, går i stedet direkte efter entusiastsegmentet. Rent fysisk er knapperne placeret, som man er vant til, og skærmen kan trækkes frem og vippes og drejes i alle vinkler. Menusystemet styres via et fikst joystick, og der er et lille lcd-display oven på kameraet med de vigtigste kameraindstillinger. Udefra er det eneste, der afslører, at der er tale om et spejlrefleks med fast, gennemsigtigt spejl, at der ikke er en live-view knap, men derimod en knap til at stille om mellem skærm og søger. Søgeren er elektronisk med en opløsning på 2,4 mio. punkter. Det er den hidtil mest finkornede elektroniske søger til dato. Den er lys og syner med 1,1x forstørrelse lige så stor som en fullframe-søger. Den opdaterer uden forsinkelse, så man kan tage billedet i det splitsekund, tingene sker. Fordi den er elektronisk, kan den omstilles til ikke kun at vise fokuspunkter og vaterpas, men også histogram, ansigtsgenkendelse, menu og afspilning af billeder i sol, hvor man ikke kan se skærmen ordentligt. Noget af det smarte ved den elektroniske søger er, at man i menuen kan indstille den til altid at vise billedet, som det vil blive med de valgte indstillinger. Sætter man fx eksponeringskompensationen til +1, bliver bil-ledet lysere, vælger man farvegengivelse Vivid, kan man umiddelbart se de mættede farver. Når man trykker på dybdeskarphedsknappen i andre kameraer, bliver søgeren typisk mørkere og effekten svær at se. Hos Alpha77 justerer den elektroniske søger lysstyrken automatisk, selv om kameraet blænder ned. I menuen kan søgerbilledet tilpasses yderligere med fx hjælpelinjer. Eneste svaghed ved den elektroniske søger er, at søgerbilledet bliver alt for kornet at se på i svagt lys ved fx natfotografering.

Bedømmelse 90%

Læs mere
Læs HELE testen i Digital Foto nr. 16
Bestil DIGITAL FOTOÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev