Cookie- og privatlivspolitik

Stå tidligt op med kameraet

Tirsdag morgen er der chance for at fange en delvis måneformørkelse med kameraet. Så slå vækkeuret til, og find stativ, kamera og teleobjektiv frem.

  • Dato: 20.12.2010

Du skal tidligt op for at fange det forholdsvis sjældne fænomen, når Månen i morgen tidlig bevæger sig ind Jordens skygge. Formørkelsen går ifølge Tycho Brahe Planetariets hjemmeside i gang klokken 6.29, og formørkelsen er total klokken 8.40, hvor Månen dog er ved at gå ned. Man skal derfor kigge lavt over horisonten og gerne have frit udsyn i nordvestlig retning. Mulighederne for at opleve en total måneformørkelse er størst i den vestlige del af landet, hvor Månen går senere ned end i øst.

De vejrudsigter, vi har set, tyder på, at chancerne for frit udsyn er bedst i den sydlige del af landet, hvor der dog vil være lidt skyer på himlen. Brug manuelt program på kameraet, og vælg i første omgang en ISO-værdi omkring ISO 400, en lukkertid på 1/125 sekund og blænde F8.0. Tjek nøje resultaterne på lcd-skærmen, og justér eventuelt lukkertid og ISO-værdi.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev