Cookie- og privatlivspolitik

Stor sejr til Blu-ray i formatkrigen

Fremover skal dine hjemmevideoer i HD-format og samlingen af fotos højst sandsynligt gemmes på Blu-ray-skiver, der har langt større kapacitet end dvd.

  • Dato: 14.02.2008

Krigen mellem de to fremtidige ­lagermedier Blu-ray og HD-dvd ser nemlig ud til at nærme sig en afslutning. Warner Bros., der er en af verdens største filmproducenter, har bekendtgjort, at de ikke længere vil udgive film på HD-dvd, men udelukkende på Blu-ray. Udmeldingen er en utve­tydig stillingtagen i den verserende strid mellem de to formater. Med Warners store betydning i filmindustrien har HD-dvd-formatet fået et hårdt slag i kampen mod Blu-ray.
Blu-ray er udviklet af Sony, mens det primært er Toshiba, der står bag HD-dvd. Hvor en typisk brændbar Blu-ray-skive koster 120 kroner, er prisen omkring 85 kroner for en tilsvarende HD-dvd. Til gengæld er der også forskel på kapaciteten. Blu-Ray-skiver kan rumme mellem 25 og 50 GB, afhængigt af om de indeholder et ­eller to lag. På brændbare HD-dvd-skiver er kapaciteten på mellem 15 og 30 GB.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev