Cookie- og privatlivspolitik

Test af Olympus mju 1050 SW

Vil man have et kompakt kamera, der tåler næsten alt, er der ikke meget at vælge imellem. Men pas alligevel på. Alt efter hvordan det skal bruges, kan denne type actionkamera enten være det rigtige valg eller et klart fejlkøb.

  • Dato: 23.02.2009

Tænk sig at have et digitalkamera, der næsten kan tåle alt. Tag det med på pisterne i sne og hård frost, i kraftig troperegn, bidende sandstorm eller en tur under vandet.

Olympus mju 1050 SW kan tåle det hele, og alligevel koster det kun 2499 kroner.

Det seje mju-kamera er udstyret med en helt ny Tap-funktion, som kan slås til og fra i menuen. Det betyder, at ud over de sædvanlige knapper og menuer kan man vælge at indstille kameraet ved at slå let til det på siderne, ovenfra eller på bagsiden. Giver man fx kameraet et let slag på højre side, kommer blitzmenuen frem, og ved at daske til det flere gange finder man hurtigt frem til den ønskede indstilling. Fordelen er, at kameraet hermed rimelig let kan betjenes med fx skiluffer på. En smart funktion, da man dermed undgår at få kolde fingre på pisten. Og én ting er sikkert. Det vækker opsigt, når man slår på sit nye kamera.

Stærk og meget langsomt

Vi finder hurtigt ud af, at kameraet er lige så robust, som Olympus lover i brochuren. Også Tapfunktionen virker fint, men funktionen har den ulempe, at den gør kameraet langsommere, fordi der for hvert slag kommer en forklarende tekst op på skærmen. Selv med Tap slået fra er 1050 SW dog langsomt, hvilket er irriterende for et actionkamera. Opstartstiden er på hele 4,7 sekunder, før man er klar til første billede. Er optagelsen lavet i bedste jpeg-kvalitet, tager det hele 5,6 sekunder, før man kan tage næste billede.

Autofokus er ligeledes langsom og suppleres ikke med hjælpelys til autofokus. Kameraet har både ansigts- og smilegenkendelse, men er igen her meget langsomt.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 03/2009

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev