Cookie- og privatlivspolitik
Pentax K-m

Test af Pentax K-m

Så iler vi med et grundigt kig på tidens billigste spejlreflekskamera. Billedkvaliteten er helt fin til prisen, men vi savner til gengæld en række andre vigtige elementer, som åbenbart er sparet væk.

  • Dato: 12.02.2009

Der har længe været en markant pris- og billedkvalitetsforskel mellem spejlrefleks- og kompaktkameraer. I dag er tingene mere flydende, og med Pentax K-m ser vi for første gang et nyt spejlreflekskamera med kitobjektiv til en vejledende pris under 4000 kroner.

K-m lanceres som et begynderkamera, og vurderet på disse præmisser er der meget at glæde sig over.

Kameraet har en opløsning på 10,2 mio. pixels, og med en sensor i APS-C-størrelse, som måler 23,5 x 15,7 mm, er brændviddeforlængelsen 1,5x.

K-m har som alle Pentax’ spejlreflekser en velfungerende billedstabilisering indbygget i kameraet. Det medfølgende objektiv er smc Pentax DA L 18-55mm F3.5-5.6 AL, og her er der minimal fortegning og acceptabel vignettering. Kamera og optik koster 3999 kroner, hvilket er meget rimeligt.

Er man begynderfotograf, er hjælpen altid nær med Pentax K-m. Trykker man på knappen med et spørgsmålstegn, vil kameraet forklare, hvad de valgte indstillinger kan bruges til. Når man har valgt indstillingen Auto Picture på programhjulet, regner kameraet selv ud, om man er ved at tage et landskab, et aftenbillede, et makrobillede, et portræt eller et sportsbillede. Herefter bliver blænde og lukkertid optimeret.

Vi testede funktionen med varierende motiver, og stort set hver gang valgte programmet de rigtige indstillinger. Sproget i menuen er dansk, og overgangen fra kompakt til spejlrefleks vil for begynderen heller ikke føles forvirrende, da antallet af knapper er holdt på et absolut minimum, hvor ISO, hvidbalance, blitz og selvudløser har fået deres egen knap.

Også ergonomien er i top, for kameraet ligger som støbt i hænderne. Modsat Pentax’ dyrere, semiprofessionelle spejlreflekskameraer som fx K20D er K-m ikke vejrbestandigt. Heller ikke den separate raw-knap, som ellers er en af Pentax’ bedste opfindelser, er der blevet plads til her.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 03/2009

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev