Cookie- og privatlivspolitik
Aldrende Sony Alpha390

Test af Sony Alpha390

De nye Alpha NEX-kameraer byder på cmos-sensor, ISO 12.800, syv billeder per sekund og video. Nu prøver Sony med Alpa390 at overbevise os om, at det er sagen med en gammel teknik som ccd-sensor, ISO 3200 og ingen video til næsten samme pris.

  • Dato: 18.10.2010

Det var især to ting, der fik os til at falde pladask for forgængeren, Sony Alpha350, da den kom i foråret 2008. For det første havde kameraet en fleksibel skærm, som gjorde det muligt at se billedet lodret oppefra eller skråt nedefra. For det andet havde kameraet den hidtil bedste autofokus, vi endnu havde set i forbindelse med live view. Disse to funktioner findes fortsat i Alpha390. Dertil kom, at Alpha350 var et velfungerende kamera med rigtig god billedkvalitet efter datidens målestok, og at hele Sony-systemet udstrålede en ny kvalitet, selvtillid og fornyelse, der gjorde det naturligt at sammenligne det med frontløberne Canon og Nikon. Sidste år kom afløseren Alpha380. Den overraskede ved ikke kun at have uændret sensor og processor, men ligefrem at være forringet på adskillige punkter som fx svagere zoomoptik, ringere ergonomi, færre indstillingsmuligheder samt svagere blitz og batteri. Nu kommer Sony så med tredje version i form af Alpha390, der desværre i bund og grund er identisk med den forringede 380. Dog er håndgrebet, og dermed ergonomien, ført nogenlunde tilbage til niveauet på Alpha350.

Alderen tynger
Den billeddannende elektronik er uændret på godt og ondt. Eksponeringen er sikker. Selv om eksponeringskompensationen er nem at gå til, er der ikke brug for den så ofte som på mange andre kameraer. Også den automatiske hvidbalance gør det godt, selv om en blanding af forskellige lyskilder kan drille. Hudtoner rammes normalt fint. Farvemætningen kan justeres op til Vivid, men det er sjældent nødvendigt.

Konklusion
Alpha390 er et opkog af et to år gammel kamera, og det går ganske enkelt ikke, hvis man vil vinde respekt på et marked, hvor konkurrenterne tager tingene mere alvorligt og har reelle nyheder at vise frem.

Læs mere


Læs HELE testen i Digital Foto nr. 15, som er på gaden nu.
BESTIL DIGITAL FOTO KLIK HER
        Bestil DIGITAL FOTO

Fakta

Kroner set til:4068
Mio. pixels:14,0
Billeder/sekund:2,5
Lcd-skærm:2,7"

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev