Cookie- og privatlivspolitik

Verdens dyreste Leica solgt på auktion

Et Leica MP2 fra 1958 er blevet solgt for 402.000 Euro på en auktion i Wien. Beløbet svarer til cirka tre mio. danske kroner. Det er dermed det dyreste Leica, som nogensinde er blevet solgt på en auktion.

  • Dato: 07.12.2010

Auktionsfirmaet Westlicht Photographica Auction i den østrigske hovedstad har netop afsluttet en større auktion over eftertragtede historiske kameraer. Blandt disse var et sjældent Leica MP2 fra 1958 sat på højkant. Kameraet, der kun er produceret i seks eksemplarer, er et af verdens mest eftertragtede modeller blandt kamerasamlere.

Startprisen var sat til 80.000 Euro og kameraet opnåede en salgspris, der er fem gange højere end den forventede værdi. Efter en meget hård kamp mellem to ihærdige samlere, kunne en privat asiatisk samler trække det længste strå.

På samme auktion opnåede et Nikon S2-E fra 1957 og et Nikon F3 NASA fra 1968 en salgspris på 168.000 Euro hver. Begge kameraer blev solgt til en pris, som lå ti gange over vurderingsprisen, og er ifølge Westlicht de dyreste Nikon-kameraer, som nogensinde er solgt på auktion.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev