Canon 5D IV

Er Canon EOS 5D Mark IV lige på trapperne?

Det har længe været rygtet, at Canon ville lancere en arvtager til EOS 5D Mark III, der udkom i 2012. Holder de seneste stik, så kan vi forvente EOS 5D Mark IV i slutningen af april måned.

22. marts 2016

En frisk opdatering af Canons EOS 5D-serie, kaldet Canon EOS 5D Mark IV, har floreret i rygtestrømmen i længere tid, men skal man tro de seneste udmeldinger tæt på den japanske producent, så skal verden endelig få 5D Mark IV at se i slutningen af april måned.

Begrundelsen for, at det skal ske netop på det tidspunkt er, at Canons nye flagskib, EOS-1D X Mark II da rammer markedet. Dette ses som et godt tidspunkt for lancering af en større nyhed, som EOS 5D Mark IV absolut vil være.

Mark IV vil blive et lettere kamerahus end Mark III, men det sker uden at gå tilbage på teknologi. Det ventes også, at Mark IV får indbygget GPS og wi-fi, ligesom en bedre opløsning og samme ISO-indstillinger som i EOS-1D X Mark II også er på programmet.

Større opløsning og flere skud i sekundet

Opløsningen ventes at stige fra de 22,3 megapixels i Mark III til 28 megapixels, ligesom EOS 5D Mark IV ser ud til at få en opdateret processor i DIGIC 6+. 5D Mark III havde til sammenligning processoren DIGIC 5.

Endelig forlyder det i rygterne fra Canon Rumors, at Mark IV vil blive en del hurtigere i burstmode. Fra de seks skud i sekundet, som Mark III leverede, siges det, at Mark IV vil levere ni eller sågar 12 billeder i sekundet. En god nyhed for blandt andet sportsfotografer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...