Cookie- og privatlivspolitik

Finsk dronejoke saver sig gennem Internettet

Tre finske gutter fik en livsfarlig idé, der viste sig at blive et lynhurtigt YouTube-fænomen.

  • Dato: 07.04.2016

I disse dage er en vanvittig finsk opfindelse godt på vej til at blive et hit på de sociale medier. Opfindelsen kaldes Killerdrone, og er en småfarlig kommentar til hele drone-debatten.

En af mændene bag ideen er Miika Ullakko, der fortæller, at de havde fået rigeligt af al snakken om, hvad dronerne skal kunne gøre for os i fremtiden. Derfor satte han sig for at udstyre en kæmpe drone med en lidt anden last end de kameraer og postpakker, der typisk hænger under de hurtige maskiner.

”Droner er cool, for de er super gode til det, de gør. Men folk forventer sig meget mere af dem, end de reelt kan. Medierne har for eksempel kørt ideen om droner i postvæsnet helt ud – i min optik er det en total joke,” siger Miika Ullakko til Dronelife.

Modviser beskyldninger om aprilsnar

Til trods for, at videoen i Finland først blev anset for at være en hurtigtflyvende aprilsnar, så står Miika Ullakko fast på, at den altså er god nok – men den tunge motorsav sætter klare begrænsninger for dronens flyvning:

”Vi havde store problemer. Systemet var ikke så let at lave, som det måske ser ud på videoen, og dronen er hele tiden på kanten af, hvad den kunne løfte, så den kan ikke flyve mere end fem minutter på et batteri. Motorsavens store vægt og størrelse i forhold til dronen betyder også, at den er ekstremt ustabil at flyve med,” forklarer han.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev