Cookie- og privatlivspolitik
  •  
Christian
Offline
Medlem siden: 02/05/2014

Hej, jeg har et problem med at kopiere billeder fra PC og tilbage på SD kortet i mit Nikon D7100. Når jeg har taget en serie billeder, plejer jeg at se dem på TV via et HDMI kabel, da det giver en flot fremvisning. Efterfølgende gemmer jeg billederne på min PC og sletter dem i kameraet ved at formattere kortet.

Hvis jeg senere vil lægge billederne ind på kameraets SD kort, kommer problemet: Det kan overhovedet ikke lade sig gøre via USB-kablet. Nikon Support siger, at det skyldes transfer protokollen, der tilsyneladende kun er 1-vejskommunikation.

Det kan nogle gange lade sig gøre at kopiere enkelte billeder og videoklip ind på SD kortet via computerens kortlæser, men for det meste går det galt og computeren er tæt på at crashe. Hvis det undtagelsesvis lader sig gøre at kopiere et videoklip tilbage på SD kortet, kan kameraet ikke læse klippet og siger, at kortet er tomt, selv om klippet kan afspilles fra kortet via PCen.

Jeg vil blive meget glad, hvis nogen har en forklaring på dette noget mærkelige problem. Nikon support kommer med nogle vage forklaringer, der ikke giver mening eller afhjælper problemet.

Venlig hilsen Christian Hagelskjær

Ændret Man, 05/12/2014 - 22:14

Karsten
Offline
Medlem siden: 10/17/2010

Hvorfor vil du lægge billeder tilbage på kortet? 

Christian
Offline
Medlem siden: 02/05/2014

Jeg vil lægge billederne på SD kortet for at kunne vise dem på en stor TV skærm med fuld HD-opløsning via HDMI kablet. Det giver meget flottere billeder, end min computerskærm kan præstere. Det kan med det udstyr, jeg har til rådighed, kun lade sig gøre via kameraet. Og det burde i princippet ikke give problemer. Men praksis viser noget andet. Det pudsige er, at jeg testede samme procedure med et Canon compactkamera. Resultatet var her lige så nedslående. Jeg havde tidligere et Nikon D70s, hvor jeg ikke stødte på problemet. Så jeg synes, at det hele ser en smule mystisk ud.

Men måske kan det ligge i formatteringen af kortet, idet jeg altid sletter billederne på kortet ved at lade kameraet formattere det. Måske kunne jeg nøjes med kun at slette billederne for at beholde de oprindelige mapper, kameraet har oprettet på kortet.

Karsten
Offline
Medlem siden: 10/17/2010

Ja, du kan da prøve med at slette i stedet for at formatere.  

Du kan også overveje en eller anden form for hjemmenetværk ex. med en Apple tvboks (koster ca. 700 kr.) Så slipper du for alt besværet med at hive billeder ud og ind af dit kort. Boksen kobler du til dit tv via en af hdmi-indgangene. Du skal også bruge en flickr-konto (evt. via Yahoo)som du opretter fra din pc (et abonnement koster 130 kr for 1 år). Du vil herefter have adgang til din flickr-konto fra appletv. Så er det bare at uploade dine pletskud til flickr. På appletv kan du styre billedfremvisning. Som sidegevinst kan du herefter på dit tv se youtube, netflix (betalingskanal), downloade film og musik o.m.m. Og så har du med din flickr-konto adgang til dine uploadede billeder via din smartphone, tablet eller anden computer hvor end du nu befinder dig i verden. Og når du først er i gang er det dejlig nemt. 

Beklager jeg ikke kan hjælpe dig med det andet. 

mvh, Carsten

 

Christian
Offline
Medlem siden: 02/05/2014

Jeg takker for dit velmente svar, der sikkert fungerer rigtig fint. Det er nok lige i overkanten til mit behov.

Jeg har i mellemtiden leget lidt problematikken og nøjes nu med at slette i stedet for at formattere. Det viser sig så, at det kun er nogle bestemte tidligere videoklip, der giver problemer. Så måske er disse videoklip fejlbehæftede.Det har før hørt om.

Venlig hilsen

Christian

Karsten
Offline
Medlem siden: 10/17/2010

Fint nok - vi lever jo heldigvis i et frit land. Skulle du få mod på alternativet er det aldrig for sent. Flickr.com er helt sikkert et besøg værd.

mvh

Karsten

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Digital foto Forum

Nyeste i forum

Fotokonkurrence om blomster og havebilleder (10.000 kr i gavekort)

12.10.2016 | Diverse
Vinteren er på vej - men vi vil gerne have det ...

Presets til Lightroom

05.10.2016 | Diverse
Jeg har forsøgt at downloade presets til ...

Presets til Lightroom

04.10.2016 | Billedbehandling
Jeg er ret ny mht. Lightroom, og ville så ...

Køb af objektiv - Canon EF-S 18-200 mm vs Sigma 18-200mm

29.09.2016 | Spejlreflekskameraer
Jeg har de sidste 5-6 år brugt et Sigma ...

Mest læste i forum

Regler for dette forum

14.10.2010 | Læs mig først
Digitalfotoonline.dk overvåger ikke ...

Gratis Photoshop kursus, 15 trin

07.12.2010 | Billedbehandling
Hejsa,Jeg har lavet et lille photoshop kursus, ...
Beskriv dit billede

hdr billeder fra bilkirkegården i Ryd

24.10.2010 | Vis dit billede
Kritik modtages gerne :o)
Brandmanden er fra Kolding fjord, fra en af mig og min mands mange rejser. Den fascinerede mig da den var meget aktiv ved badebroen hvor vi stod. Det var havblik, så man kunne se de helt mindste bevægelser fra brandmanden, i vandet.

Amatørfotograf med fokus på forbedring.

10.12.2010 | Vis dit billede
Marianne Gregersen, Jægerspris.

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev