Cookie- og privatlivspolitik
  •  
Danni
Offline
Medlem siden: 09/17/2014

Hej folkens...

Jeg er ny på siden. Jeg er også ny inden for foto og kamera. Faktisk er jeg slet ikke begyndt endnu. Derfor slår jeg dette emne op.

Jeg har kigget lidt rundt omkring, på forskellige hjemmesider, så som canon, nikon, sony osv. Sagen er at jeg rigtig godt kunne tænke mig et spejlreflekskamera. Et sådan kamera til erstatning for min iPhone's kamera cheeky

 

Jeg har som sagt kigget lidt rundt, men den verden synes bekendt, bekendt med telefon- og fjernsynsverdenen. En verden fyldt af udvikling, nyskabelse og følelsen af, at køber jeg den kameramodel er jeg allerede bagud med funktioner imorgen. Håber I forstår mig? wink

Jeg vil derfor gerne have lidt faglige råd, omkring emnet eller rettere sagt den før omtalte verden. Sagen er den at man jo selvfølgelig gerne vil have noget udstyr, som er med fremme i tiden rent funktionsmæssigt. Sådan at man ikke farer ud og investerer i et kamera som halter bagud efter få måneder. Tillige skal kameraet heller ikke kunne mere end, hvad en nybegynder har brug for, der må dog gerne være plads til at man med tiden kan udvikle sig med sit kamera.

Så folkens - jer som lytte aktivt med i kamera-verdenen, er der noget nyt og spændende på vej man bør vente på eller skal man bare springe ud i at købe modeller som fx NIKON D5300, CANON 100D eller CANON 700D?

 

Hilsen

Danni

Ændret Ons, 09/17/2014 - 08:36

Kim
Offline
Medlem siden: 07/10/2012

Hej Danni

Der kommer altid noget nyt og spændende og anderledes i morgen eller om et par måneder, så det kan aldrig betale sig at vente. Det bliver hele tiden videreudviklet på indmaden i kameraerne, men de basale funktioner (at tage billeder - og de senere år video) bliver der ikke sådan lige ændret på.

Kig hellere på hvad du vil bruge kameraet til og hvor meget du tror du vil bruge det. Er det bare til her-og-nu billeder eller vil du mere tage ud for at fotografere; f.eks. dyr, mennesker, arkitektur, landskaber.

Hvis overvejelserne går i mange retninger: macro, vidvinkel, tele, video osv. så gå efter nyeste model af Nikon, Canon eller Sony i klassen over amatør/begynder. De har det største udvalg af objektiver, så vidt jeg ved, godt suppleret at Sigma og Tamron.  

Find en fotohandler hvor du kan få forskellige modeller i hænderne så du kan mærke hvad der passer bedst i dine hænder. Der er forskel på knappernes placering, grebes størrelse osv.

Det kan også være du skal overveje om det skal være et systemkamera i stedet for. Det er nok her du kan finde de nyeste funktioner/gadgets, hvis det er det, du går efter.

 

Hilsen

Kim

Kurt Lund
Offline
Medlem siden: 10/31/2010

Kik hellere på et lille system kamera eller simi kompakt kamera når du aldrig har brugt andet end din mobil til billeder, for et DSLR kommer med 95 % sikkerhed til at ligge i skabet. 

Det er tungt - det fylder- det er uhandig osv osv, og de nye system kameraer er idag ligeså gode "næsten" som DSLR. 

Jeg har 2 DSLR kameraer  Sony A77 og et A99 og et system kamera Panasonic GF3 og et Sony Simikompakt Sony DSC HX 20V 85 % af mine billede er taget med den lille Sony HX20V, for det kan være i lommen og har god zoom og vidvinkel og tager rigtige gode billeder. Det kan ikke hamle op med A77 og A99 nej "men jeg har det med hver gang" da det kan ligge i en jakke lomme...

Henning
Offline
Medlem siden: 06/22/2013

Jeg kan langt hen ad vejen følge Kurt, men...

 Du kan begynde med et 'billigt' begynderkamera og senere finde ud af, at det ikke er nok og så investere i noget større og så føle at det første var spild af penge. Eller starte med noget 'stort' og senere finde ud af, at det ikke er noget for dig, og så føle dét som spild af pengeblush.

 Hvis du VIL det med fotografering, så spring det billigste over.

Jeg har selv kun to DSLR, og de er ganske rigtigt for store at have i lommen, men så må jeg undvære.

Mht 'alt det nyeste': Vil du have dét så vent med at købe til i morgen eller i overmorgen eller dagen efter eller... Det nyeste er nemlig slet ikke kommet på markedet endnuindecision.

Og husk, at øjet der ser i søgeren er langt mere afgørende for om billedet bliver godt end kameraet.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Digital foto Forum

Nyeste i forum

Fotokonkurrence om blomster og havebilleder (10.000 kr i gavekort)

12.10.2016 | Diverse
Vinteren er på vej - men vi vil gerne have det ...

Presets til Lightroom

05.10.2016 | Diverse
Jeg har forsøgt at downloade presets til ...

Presets til Lightroom

04.10.2016 | Billedbehandling
Jeg er ret ny mht. Lightroom, og ville så ...

Køb af objektiv - Canon EF-S 18-200 mm vs Sigma 18-200mm

29.09.2016 | Spejlreflekskameraer
Jeg har de sidste 5-6 år brugt et Sigma ...

Mest læste i forum

Regler for dette forum

14.10.2010 | Læs mig først
Digitalfotoonline.dk overvåger ikke ...

Gratis Photoshop kursus, 15 trin

07.12.2010 | Billedbehandling
Hejsa,Jeg har lavet et lille photoshop kursus, ...
Beskriv dit billede

hdr billeder fra bilkirkegården i Ryd

24.10.2010 | Vis dit billede
Kritik modtages gerne :o)
Brandmanden er fra Kolding fjord, fra en af mig og min mands mange rejser. Den fascinerede mig da den var meget aktiv ved badebroen hvor vi stod. Det var havblik, så man kunne se de helt mindste bevægelser fra brandmanden, i vandet.

Amatørfotograf med fokus på forbedring.

10.12.2010 | Vis dit billede
Marianne Gregersen, Jægerspris.

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev