Cookie- og privatlivspolitik

5 tips til gode billeder med refleksioner

Spejlinger i skovsøer, husfacader og vinglas. Der er masser muligheder for sjove og skæve billeder med refleksioner. Læs med her, og få de gode tips til refleksionsbilleder.

  • Dato: 03.12.2015

Gamle og velkendte motiver kan få nyt liv ved at udnytte spejlinger. Refleksioner i vandpytter og facader kan skabe spændende og levende billeder af alle slags motiver. Her kommer vi med fem tips, der er værd at huske, når du kaster dig ud i refleksionsfotografi.

Få silhuetten med

Fotograferer du mennesker, så sørg for at få silhuetten med i den reflekterende overflade.

Undgå det overflødige

Hovedmotivet, som reflekteres, er i sig selv et stærkt motiv. Sørg derfor for at rense ud i din komposition, og undgå overflødige elementer.

Gå tæt på den spejlende overflade

Ofte bruger man en kraftig vidvinkel for at skabe rum og dybde. Gå derfor så tæt på den reflekterende overflade som muligt.

Udnyt vinden

En brise i vandpytten eller en trækning over søens overflade vil forvrænge proportionerne i refleksionen. Dette kan skabe nogle spændende abstrakte motiver.

Tænk i symmetri

Glem alt om det gyldne snit, når du skyder refleksioner. En symmetrisk komposition får spejlingen til at stå flottere og mere harmonisk frem.

Vil du vide endnu mere om at skyde refleksioner, og vil du se lækre billeder fra nogle af dem, der mestrer det bedst – fra BMW’en i vandpytten til skibsvraget i havets overflade, så læs vores artikel “Forelsk dig i et spejlbillede”, hvor vi både sørger for inspiration til gode idéer og fifs til optageteknik.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev