Cookie- og privatlivspolitik

Ny vej til perfekte actionfotos

Det er langt lettere at fange det helt rigtige øjeblik, når du optager film og nupper et billede fra videooptagelsen. Kameraet skyder op til 60 billeder i sekundet, og optager du i 4K, kan du printe plakater.

  • Dato: 09.11.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Har du prøvet kræfter med actionfotografi, ved du, at det kræver uendeligt mange skud for at komme hjem med drømmebilledet af fx rallybilen i luften eller det perfekte spark på mål.

Uanset om man indstiller kameraet på det maksimale antal skud per sekund og har valgt følgefokus, støder man ind i, at fokus enten var forkert, eller at det rette øjeblik var lige før eller efter, man tog billedet. Derudover kan kameraet ikke blot skyde løs i det uendelige, så man kan ikke bare holde udløserknappen nede i fx en hel fodboldkamp. Den interne hukommelse bliver hurtigt fyldt, og mens billederne overføres til kortet, kan kameraet ikke skyde særligt hurtigt. Alt dette er man dog ovre ved at filme med sit digitalkamera. Fordelen er, at du kan optage mange flere billeder i sekundet. De nyeste kameraer, som fx actionkameraet GoPro Hero 3 og det professionelle spejlreflekskamera Canon EOS-1D C, kan skyde i 4K, men vi forventer, at det snart dukker op i flere spejlreflekser. 4K er nemlig næste generations standard til fjernsynet. Samtidig er 4K en gave til fotofolket, da opløsningen er det firedobbelte af Full HD, og hvert eneste billede i filmen er derfor stort nok til print i plakatstørrelse.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev