Få en flyvende start på YouTube

YouTube er blandt verdens mest populære websites, og er et perfekt sted at dele dine optagelser med resten af verden.

5. september 2016

Vil du vise din kunnen bag kameraet, så er YouTube et glimrende sted at søge hen – uanset dit niveau.

Her er det nemt og hurtigt at vise videooptagelser eller time-lapse-film frem for andre. Og faktisk har du med rimelig sikkerhed allerede udstyret, for mange kameraer gør sig glimrende som videokameraer.

Du kan også klare redigeringen af dine optagelser ganske let – og det er faktisk muligt at redigere en video direkte pa? YouTube.

Du får dog flest muligheder med rigtig software, som findes i forskellige prisniveauer. Her hjælper vi dig i gang med at få videoerne ud til verden. Med YouTube får du nemlig din egen lille tv-kanal kvit og frit.

Sådan kommer du i gang

Når du er logget ind på YouTube, trykker du på upload. Herefter får du en skærm, hvor du kan lægge videoen ind, skrive en overskrift, en beskrivelse og udfylde tags. Tags er vigtige, for uden tags, der relaterer sig til videoens emne, får du færre søgninger og færre seere. Husk også at vælge, at videoen skal være offentlig. Vil du holde den for dig selv, kan du også uploade videoer helt privat, eller sikre dig, at den kun kan ses med et link, du kan dele ud.

De sidste detaljer

Nu kan du tilpasse din video yderligere. Det sker i Videoadministrator.

Her kan du blandt andet oversætte din video med Youtubes smarte undertekstværktøj, og du kan rette støj og mindre billedproblemer.

Du kan også klippe videoen her, men vi anbefaler fortsat brug af et rigtigt redigeringsprogram.

I artiklen fra magasinet Digital FOTO, som du som abonnent kan downloade gratis herover, får du en komplet guide til at komme godt i gang med YouTube.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...