Cookie- og privatlivspolitik

Oplev verdens bedste pressefotos

Udstillingen World Press Photo 2012 er nu kommet til København, og du har derfor mulighed for at opleve verdens bedste pressefotografier på dansk grund. Blandt vinderne finder man tilmed to danskere.

  • Dato: 05.10.2012

World Press 2012 blev i går skudt i gang med festivitas og taler af blandt andet kulturminister Uffe Elbæk og billedchef på dagbladet Politiken, Thomas Borberg. Udstillingen byder på verdens bedste pressefotos, og der er vindere i forskellige kategorier. Billedet ovenfor vandt fx førsteprisen i kategorien naturbilleder. Det er taget af den amerikanske fotograf Jenny E. Ross. Billedet viser en polarbjørn, som er tvunget til at søge føde på land.

Udstillingens vinderbillede, Årets pressefoto, er taget af den spanske fotograf Samuel Aranda. Det gribende billede er taget i Yemen, hvor en mor tager sig af sin 18-årige søn, som har været udsat for tåregas under en demonstration i Sanaa.

Blandt de mange flotte og gribende billeder, finder vi også fotos med dansk islæt. Vinderbilledet i kategorien bedste portræt er nemlig taget af den unge, kvindelige fotograf Lærke Posselt. Det er et dragende portræt i sort-hvid af en iransk skuespillerinde. I kategorien Mennesker i nyhederne finder vi den garvede danske fotograf Jan Dagø, der også tidligere har markeret sig ved World Press Photo. I år løb han med en tredjeplads for sine billeder af demonstrationer i Egypten.

World Press Photo 2012 er åben for offentligheden fra i dag og frem til den 31. oktober i Pressen i JP/Politikens Hus. Det koster 75 kroner i entré.

Se mere om World Press Photo og de flotte billeder her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev