Cookie- og privatlivspolitik

Smartphone slår kompaktkamera

DxO tester nu også billedkvaliteten på smartphones. Der er stadig et lille stykke op til de bedste kompaktkameraer, men én stor overraskelse vanker der alligevel.

  • Dato: 10.10.2012

Det franske firma DxO har gennem længere tid analyseret billedsensorer og givet dem karakterer for billedkvalitet. Nu er turen så kommet til også at tjekke smartphones med DxOMark Mobile. Den første test er lavet med Nokia 808 Pureview, der går for at byde på den højeste billedkvalitet blandt mobiltelefoner med dens opløsning på hele 41,0 mio pixels.

Konklusionen er, at billedkvaliteten ganske vist er højere end et ældre kompaktkamera i den gode ende som fx Canon PowerShot G9, men omvendt kan Nokia 808 ikke helt måle sig med et moderne kamera som Canon PowerShot S100. De tre modeller fik karakterne 77, 81 og 88.

Men når det handler om video, gør de nye smartphones rent bord. Her har DxO testet Samsung Galazy SIII, der med karakteren 71 er et pænt stykke over Canon PowerShot S100, der må nøjes med 66. Du kan læse mere om DxOMark Mobile her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev