Fotorejse til Bhutan med Digtial FOTO

Til oktober kan du få dit livs oplevelse med denne eksklusive fotorejse til Bhutan. 

© theskaman306 / Shutterstock.com

Kom på dit livs fotorejse til Bhutan

Et af klodens mest fotogene lande ligger i Himalaya-bjergene syd for Tibet og er destination for årets helt store læserrejse med Digital FOTO. Med blandt andre en ægte National Geographic-fotograf som guide og et helt særligt program er der lagt op til en enestående tur.

16. januar 2018 af Klaus Nygaard

Gennem årene har vi arrangeret læserrejser til mange fantastiske destinationer som Grønland, Kenya og Svalbard, men nu overgår vi alle tidligere ture.

Med en fotoekspedition til Bhutan til oktober har vi fundet en helt speciel destination, der er en drøm for fotografer og naturelskere.

Bhutan er Himalayas perle, fyldt med kultur, historie og fantastiske oplevelser. Det er her, de hvide bjergtoppe fra verdens højeste bjergkæde troner over et landskab, der er gudesmukt, og hvor imponerende klostre nærmest vokser ud af bjergsiderne.

> Læs mere og køb billet her. Du får rabat, hvis du abonnerer på Digital FOTO.

Landskabsfotografi Tigers Nest  Bhutan
Tigers Nest

Du får rig lejlighed til at fotografere landskaber og natur på rejsen til Bhutan. Her er det et af landets helligste templer, Tigers Nest, som du kommer til at opleve på turen. 

© Shutterstock

Bhutan - et land fyldt med historie

Det er kun ti år siden, at landet, der er på størrelse med Danmark, blev et demokrati, og det buddhistiske kongerige har en lang, spændende historie.

Men det er også et land, hvor indbyggerne er godt uddannede og velinformerede om os i Vesten. Det er denne blanding af spektakulær natur, et stolt folk samt det moderne og det historiske, der er med til at gøre Bhutan til en udsøgt destination.

Landet er meget optaget af bæredygtighed, og Bhutan skal være dækket af 60 procent skov. Det faktiske tal ligger over de 70, og landet er CO2-neutralt.

Myndighederne beskytter miljøet og regulerer derfor antallet af turister, så det er ikke et land, hvor du havner i turistfælder og lange køer.

I Bhutan er der god plads, og når vi med vores fantastiske og helt unikke hold af eksperter og guider bevæger os rundt i landet, vil vi blive mødt af en natur, der gør vores kameraer forpustede - og af et folk, der tager imod os, som var vi indfødte.

> Vi har flere læserrejser på programmet blandt andet til Svalbard, Ægypten og Antarktis. Se alle rejserne her. 

Alt dette får du helt eksklusivt på vores rejse til Bhutan:

  • Workshops og foredrag af National Geographic-fotografen Sisse Brimberg.
  • Autentisk møde med de lokale, når vi skal på privat frokostbesøg.
  • Et dronekursus og mulighed for at fotografere Himalaya fra luften.
  • Bradley Mayhew, der har skrevet Lonely Planets guide til Bhutan, som guide.
  • Mulighed for at låne professionelt fotogrej fra Canon og Nikon.
Fotorejse til Bhutan med Digital FOTO
Fotoudstyr

Du får mulighed for at låne fotoudstyr fra Canon og Nikon på vores læserrejse til Bhutan. 

© s_jakkarin / Shutterstock.com

På denne fototur bestemmer du selv

I Bhutan er chili ikke bare et krydderi, det er en spiselig grøntsag, og bueskydning dyrkes på linje med vores forhold til fodbold.

Vi får en helt unik mulighed for at komme tæt på det ægte Bhutan og dets indbyggere, når vi blandt andet spiser den lokale mad hjemme hos et folk, der har et officielt indeks for, hvordan det står til med lykken og glæden. Chilien er valgfri.

I modsætning til de få rejser, der arrangeres af andre til Bhutan, er der her mulighed for selv at bestemme. Når vi ser noget interessant, går vi derhen, stopper bussen eller tager en afstikker.

For vi skal tage vores livs billeder i et land, der ikke ligner noget andet, du før har set, og vi kan næsten ikke vente.

> Du får rabat på din rejse til Bhutan, hvis du abonnerer på Digital FOTO. Se de forskellige tilbud her.

Program for Bhutan-turen:

13. oktober: Vi mødes i Bangkok til velkomst og middag samt en præsentation af ekspeditionen ved National Geographicfotografen Sisse Brimberg og Digital FOTOs chefredaktør, Klaus Nygaard.

14. oktober: Vi flyver til den smukke dal omkring Paro i Bhutan. Vi passerer flere af verdens højeste bjergtinder over Himalaya. Fra Paro kører vi ad den spektakulære vej til hovedstaden Thimphu.

På vejen stopper vi for at fotografere de smukke landskaber. Efter check-in på vores hotel skal vi på sightseeing i byen og se verdens største mediterende buddhafigur, der fra en bjergtop troner over hele byen. Om aftenen er der foredrag med fotografen Sisse Brimberg.

15. oktober: Vi kører til den nordlige del af Thimpu-dalen. På vejen fotograferer vi de utrolige landskaber og rismarker og gør stop i en landsby. Vi tager en let vandretur op til et gammelt, smukt kloster fra det 13. århundrede, der i dag er buddhistisk skole, og vi overværer nogle af ceremonierne. På vej tilbage besøger vi et lokalt marked.

16. oktober: Fra morgenstunden kører vi op til det smukke bjergpas Dochula, hvorfra vi kan se Bhutans højeste bjerg. Vi skal se det imponerende mindesmærke for faldne bhutanesiske soldater, og vi besøger gamle templer og den kongelige botaniske have. Efter frokost vandrer vi stille og roligt op til fertilitetstemplet, der er fra det 15. århundrede.Om aftenen er der foredrag med Bradley Mayhew fra Lonely Planet.

17. oktober: Så går turen til det centrale Bhutan gennem et fantastisk bjerglandskab, hvor vi stopper flere gange undervejs for at fotografere. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og med en skøn udsigt over dalen holder Digital FOTOs Klaus Nygaard dronekursus. Et besøg på Nationalmuseet når vi også.

18. oktober: Tigers Nest er et af Bhutans absolutte højdepunkter og et af landets helligste templer, der hænger spektakulært på en klippeside. Her spiser vi frokost med en udsigt, man aldrig glemmer. Om aftenen er der middag, og vi kigger sammen på vores billeder fra turen. Sisse Brimberg og Klaus Nygaard kårer ekspeditionens bedste pletskud.

19. oktober: Med fly fra Paro til Bangkok og videre til fx København.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...