Cookie- og privatlivspolitik

Fantastisk foto af vanvittigt lyn

Fotograf Jens Karsten Jørgensen fra Ribe var på pletten sidste år, da han forevigede et gigantisk lyn skære sig gennem himlen over Esbjerg.

  • Dato: 13.11.2015

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Den danske fotograf Jens Karsten Jørgensen er fascineret af lyn og af foto, så derfor var det ikke mærkeligt, at han var på pletten på diget nord for Ribe en tidlig morgen i oktober 2014.

Nogle dage forinden havde flere hundrede lyn blitzet over himlen, men Jens Karsten Jørgensen havde ikke haft held med gode billeder i kassen.
Det fik han til gengæld denne fredag morgen.

“Jeg kunne ikke sove, og efter at have set vejret uden for og tjekket DMI’s hjemmeside, besluttede jeg mig for at køre af sted,” fortæller Jens Karsten Jørgensen, der ventede to timer i sin bil, inden det enorme lyn kom til syne.

På billedet skærer det store lyn gennem himlen, mens et natteoplyst Esbjerg skimtes nederst i billedet med et minilyn over sig.

“Jeg blev helt høj af oplevelsen. Jeg synes, det er fantastisk fascinerende at fotografere naturens kræfter, især vejret. Man kan få helt fænomenale billeder med hjem, hvis man er tålmodig og opsøgende,” siger Jens Karsten Jørgensen, der fotograferer med et Nikon D4s og et objektiv på 24-70 mm.

I Digital FOTO 17/15 har vi et interview med en amerikansk stormjager, der bruger halvdelen af året på at opsøge enorme tornadoer og vildt tordenvejr. Læs om dengang, hans bil begyndte at rokke fra side til side og om den største supercelle, han nogensinde har set.


Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev