Cookie- og privatlivspolitik

Fotografer solformørkelse med hjemmelavet solfilter

Når der er solformørkelse den 20. marts, kan du sagtens fotografere den med dit normale fotoudstyr. Vi fortæller dig her, hvordan du kan få meget ud af blot et kamera, stativ og objektiv og viser, hvordan du billigt kan fotografere solformørkelsen med et hjemmelavet solfilter.

  • Dato: 11.02.2015

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Det ultimative billede af denne solformørkelse kræver en tur op til Færøerne eller Svalbard den 20. marts, men mindre kan også gøre det. En delvis - kaldet partiel - solformørkelse er nemlig også en stor oplevelse. Du kan sagtens tage spændende billeder af solen i Danmark med et filter, hvor månen dækker omkring 90 procent af solen. Vi fortæller dig her, hvordan du kan få meget ud af blot et kamera, stativ og objektiv og viser, hvordan du billigt kan lave det nødvendige solfilter.

Lav dit eget solfilter

Et solfilter dæmper det skarpe sollys, så du kan se på solen uden at ødelægge øjnene, og kameraet kan fotografere den, uden at sensoren mættes, så billedet brænder ud. Der findes særlige gråfiltre, der kan drejes, så man opnår en variabel dæmpning af lyset. En billigere løsning er at købe et ark solfilterfolie hos astro-optics.dk, så du selv kan lave filtre til dine objektiver. Folien koster 189 kroner.

Se billeder af solformørkelse hos Illustreret Videnskab

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev